Ερντογάν: Οι Έλληνες μπορεί να ξαναχρειαστούν να δείξουμε έλεος!

Συνεχίζει τους εκβιασμούς με εικόνες από τη... Μικρασιατική Καταστροφή

Δεν έχουν τέλος οι εκβιασμοί Ερντογάν προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, μετά από την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά του και να στείλει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά. 

Καστανιές: Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στην ελληνική πλευρά

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τη χώρα μας ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Μαξίμου: 26.500 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν από τον Έβρο στην Ελλάδα

Για να δικαιολογήσει μάλιστα τον ωμό εκβιασμό του επικαλέστηκε το άρθρο 14 της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα λέγοντας:

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα σε πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη μετά την επίθεση σε 36 μάρτυρές μας στη Συρία. Το άρθρο 14 της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που έχει υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ αναφέρει: “έχει δικαίωμα ασύλου σε άλλες χώρες και να αντιμετωπίζεται ως πρόσφυγας από αυτές τις χώρες”. Σήμερα, κάθε χώρα που κλείνει τα σύνορά της, προσπαθεί να στείλει πίσω τη βάρκα βυθίζοντας ή χτυπώντας την. Αυτό έκανε η Ελλάδα. Βύθισε βάρκες και άφησε μωρά να πεθάνουν μαζί με τις μανάδες τους».

Μηταράκης στο Star: Θα αντέξουμε όσο χρειάζεται στον Έβρο και τα νησιά

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Για να τονώσει ακόμα περισσότερο το εσωτερικό του μέτωπο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδειξε και βίντεο με τον Κεμάλ Ατατούρκ και εικόνες από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

«Οι Έλληνες γείτονές μας, που χρησιμοποιούν κάθε μέσον για να σταματήσουν μετανάστες, από το να τους πνίγουν στη θάλασσα μέχρι να τους πυροβολούν, δε θα πρέπει να ξεχάσουν ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν στην ίδια ανάγκη κάποιος να του δείξει έλεος», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την Daily Sabah.

Καστανιές: Ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν εισβολή και φωνάζουν «κάψτε τους»!

Έδειξε μάλιστα και μια φωτογραφία, στην οποία εμφανίζονταν παιδιά - Ελληνικής καταγωγής κατά τον Ερντογάν - που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ένα από τα ελληνόπουλα σε αυτή τη φωτογραφία μπορεί να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνέχισε μάλιστα τον εκβιασμό προς την Ευρώπη λέγοντας πως «αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λυθεί η μεταναστευτική κρίση, τότε πρέπει να υποστηρίξουν την πολιτική και τις ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία» είπε και δε δίστασε να κατηγορήσει για φασισμό την Ευρώπη. 

«Για τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση αυτή θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας», είπε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε επίσης από τον Ντόναλντ Τραμπ πολεμικό υλικό για την επιχείρηση της Τουρκίας στην Ιντλίμπ, ενώ σε ερώτηση για τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως στόχος είναι «να καταφέρουμε να παράσχουμε μια κατάπαυση του πυρός γρήγορα στην περιοχή».

Οι δύο ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν στις 5 και 6 Μαρτίου προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που προκάλεσαν κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top