Κορωνοϊός: Δύο νεκροί στο Diamond Princess

Στους 2.128 αυξήθηκαν συνολικά τα θύματα του COVID-19

Δύο άνθρωποι έχασαν της ζωή τους πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα. Είναι τα πρώτα θύματα πάνω στο πλοίο, όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι εκατοντάδες. 

Λοιμωξιολόγος στο Diamond Princess: «Ποτέ δε φοβήθηκα περισσότερο»!

Οι νεκροί, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα, περίπου 80 ετών.

Την Τετάρτη αποβιβάστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο 443 επιβάτες, οι εξετάσεις των οποίων έδειξαν ότι δεν είχαν προσβληθεί από τον COVID-19 και δεν είχαν επαφή με φορείς. Η αποβίβαση του συνόλου των επιβατών αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή. 

Κορωνοϊός: Νεκρός ο διευθυντής του κυριότερου νοσοκομείου της Ουχάν

Κορωνοϊός: 115 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, άλλα 115 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 2.128. 

Επίσης τις τελευταίες 24 ώρες οι κινεζικές αρχές κατέγραψαν 399 νέα κρούσματα, ενώ το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 74.675.

Diamond Princess: 99 κρούσματα επιπλεόν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο

Στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αναφέρθηκαν 108 νέοι θάνατοι, οι 88 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην Ουχάν. 

Πέραν της Χουμπέι πάντως, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μειώθηκε για 16η συναπτή ημέρα στα 45. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ίδια τη Χουμπέι είναι θεαματικά μειωμένος σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης εβδομάδας (1.693).

Κορωνοϊός: Πώς θα επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες από το Diamond Princess

Συνολικά 16.155 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.

Κορωνοϊός: «Οι νεκροί στο Ιράν δεν είχαν έρθει σε επαφή με Κινέζους»

Την ίδια ώρα ο Μασούντ Μαρντανί, μέλος της εθνικής επιτροπής αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών στο υπουργείο Υγείας του Ιράν, δήλωσε πως οι δύο Ιρανοί που υπέκυψαν αφού μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό σε νοσοκομείο της πόλης Κομ δεν είχαν έλθει σε επαφή με Κινέζους ή ανθρώπους που να είχαν επισκεφθεί την Κίνα.

Κορωνοϊός: Δύο νεκροί στο Ιράν- Η Ρωσία «κλείνει την πόρτα» στους Κινέζους

Οι δύο άνθρωποι πέθαναν στο Ιράν αφού προσβλήθηκαν από τον COVID-19, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο για Ιρανούς υπηκόους, κατοίκους της Κομ. Το υπουργείο Υγείας στην Τεχεράνη τόνισε ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες για άλλα κρούσματα της ασθένειας οπουδήποτε αλλού στο Ιράν.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν «τον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού στους ανθρώπους που μολύνθηκαν στην Κομ» και εκτιμούν πως «είναι πιθανό η ασθένεια να μεταδόθηκε από ταξιδιώτη προερχόμενο από κάποια από τις γειτονικές χώρες», χωρίς όμως κάτι τέτοιο να μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top