Diamond Princess: 99 κρούσματα επιπλεόν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο

Η Κίνα δοκιμάζει φάρμακα για το AIDS ενάντια στον κορωνοϊό

Δείτε το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για τον κορωνοϊό

Άλλα 99 κρούσματα του Covid-19 διαγνώσθηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και 14 ημέρες εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Κορωνοϊός: Πώς θα επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες από το Diamond Princess

Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, όπως γνωστοποίησαν τη Δευτέρα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στην Κίνα τον Δεκέμβριο με περισσότερους από 1.700 νεκρούς μέχρι σήμερα, απειλεί μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις και ζημιώνει την παραγωγή και τον τουρισμό στην Ιαπωνία.

Την ίδια ώρα η Κίνα ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα επισκεφθεί το Πεκίνο και τις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Σετσουάν από τις 17 Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωπος της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της επίσκεψης αυτής στη διάρκεια σημερινής ενημέρωσης του Τύπου.

Η Κίνα δοκιμάζει φάρμακα για τον HIV ενάντια στον κορωνοϊό

Η Κίνα ρίχνει «στη μάχη» όλα της τα όπλα προκειμένου να βρει μια πιθανή θεραπεία για τον ιό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.700 ανθρώπους.  

Σε συνεργασία με τον ΠΟΥ, οι Κινέζοι επιστήμονες θέτουν τις αναγκαίες προδιαγραφές, ώστε τα στάδια ανάκαμψης ή επιδείνωσης ενός ασθενούς να καταγράφονται ενιαία. Ανάμεσα στα φάρμακα που η Κίνα δοκιμάζει για το νέο ιό, είναι ένας συνδυασμός δύο φαρμάκων για τον ιό HIV του AIDS, καθώς και ένα πειραματικό αντιικό φάρμακο, σύμφωνα με το «Nature».

Τα δύο φάρμακα κατά του HIV μπλοκάρουν ένζυμα που χρειάζεται ο ιός για να αναπαραχθεί και ελπίζεται ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί με το νέο κορωνοϊό. Σε ζώα που δοκιμάσθηκαν ήδη, μείωσαν τα επίπεδα των παλαιότερων συγγενικών κορωνοϊών που προκαλούν τις ασθένειες SARS και MERS.

Κάποια από τα εν λόγω φάρμακα φαίνεται πως λειτούργησαν αποτελεσματικά για έναν ασθενή τον Ιανουάριο, ο οποίος είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό. Μέσα στο Φεβρουάριο η Κίνα ξεκίνησε δύο ελεγχόμενες με ψευδοφάρμακο κλινικές δοκιμές σε 760 άτομα, ενώ τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένονται έως το τέλος Απριλίου.

Παράλληλα, η Κίνα ξεκίνησε μερικές κλινικές δοκιμές της χλωροκίνης, ενός φαρμάκου για την ελονοσία, το οποίο κατέστρεψε τα κύτταρα του νέου ιού SARS-CoV-2 σε εργαστηριακές καλλιέργειες. Πάντως, οι κινεζικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες της χώρας, που ανέκαμψαν μετά τη λοίμωξη από το νέο ιό, να δωρίσουν πλάσμα αίματος, επειδή αυτό μπορεί να περιέχει πολύτιμες πρωτεΐνες.

Η χώρα ετοιμάζει δύο κλινικές δοκιμές βλαστικών κυττάρων. Στη μία 28 άνθρωποι θα λάβουν βλαστοκύτταρα από αίμα εμμήνου ρύσης. Μέχρι σήμερα υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις πάντως πως τα βλαστοκύτταρα μπορούν να «καθαρίσουν» τους κοροναϊούς από το σώμα.

Περίπου 15 κλινικές δοκιμές, σε πάνω από 2.000 ανθρώπους συνολικά, αφορούν διάφορες παραδοσιακές κινεζικές ουσίες, όπως ένα βότανο, που περιέχει εκχύλισμα από ένα αποξηραμένο φρούτο, το οποίο χρησιμοποιείται στην Κίνα για τη θεραπεία των λοιμώξεων για περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top