«Happy birthday» από τους πρέσβεις της ΕΕ στον Τσαβούσογλου!

Με απειλές κατά της ΕΕ "απάντησε" ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Το «happy birthday» τραγούδησαν οι πρέσβεις στην ΕΕ, ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα,  στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η ειρωνία είναι ότι αμέσως μετά ο Τούρκος υπουργός άρχισε πάλι τις απειλές του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Με τον Τσαβούσογλου επικοινώνησε ο Δένδιας για τον σεισμό στην Τουρκία

Όλοι οι πρέσβεις της Ε.Ε. στην Άγκυρα, μαζί και ο Έλληνας πρέσβης Μιχαήλ - Χρήστος Διάμεσης, που φαίνεται αριστερά με τη μπλε γραβάτα, χτυπούν παλαμάκια και τραγουδούν το «happy birthday» για τα γενέθλια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπό το βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Με απειλές και 14 παραβιάσεις στο Αιγαίο απάντησε ο Τσαβούσογλου

Τη χαρούμενη ατμόσφαιρα, ωστόσο, χάλασε λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που έσπευσε να απειλήσει την Ε.Ε. για τις κυρώσεις που αποφάσισε σε βάρος της Άγκυρας. 

Ο Λαγός έσκισε την τουρκική σημαία – Σκληρά λόγια από Τσαβούσογλου

«Εάν συνεχίσουν να αρνούνται την ύπαρξη των τουρκοκυπρίων, για κάθε αρνητικό βήμα που θα κάνει η Ε.Ε. εναντίον μας θα κάνουμε και εμείς ένα βήμα εναντίον. Τότε η ένταση θα αυξηθεί», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Φυσικά η Τουρκία απειλεί καθημερινά την Ελλάδα. Όμως, μόνο σήμερα, προχώρησε σε 14 παραβιάσεις στο Αιγαίο, ενώ έγινε και μια αερομαχία ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.

«Πυρά» Τσαβούσογλου κατά Ε.Ε. και Ελλάδας για το προσφυγικό

Γεωτρήσεις μεταξύ Καστελόριζου-Κρήτης και τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο
 
Πριν από λίγο η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι εμμένει στην απόφασή της να κάνει γεωτρήσεις και στις περιοχές που συμφώνησε με τη Λιβύη κοντά στην Κρήτη.

Παράλληλα, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προγραμματίζει ασκήσεις σε διεθνή ύδατα, ανατολικά της Κρήτης και νότια της Ρόδου, για τις 11, 14 και 25 Φεβρουαρίου.

Την ίδια στιγμή, το Πεντάγωνο συζητά με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή αμιγώς ελληνικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως εξήγησε ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδει ή όχι τις δηλώσεις Ερντογάν ο Μητσοτάκης;

«Θα μπορούν να κάνουν επιτήρηση, χαρτογράφηση και να συμβάλουν στην άμυνα. Αυτή την περίοδο τα κατασκευάζουμε για να κάνουν δοκιμαστικές πτήσεις σύντομα», δήλωσε ο Αντιπρύτανης.

Μέχρι να είναι έτοιμα τα ελληνικά, η χώρα μας συζητά να αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top