ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδει ή όχι τις δηλώσεις Ερντογάν ο Μητσοτάκης;

«Για την ταμπακιέρα η κυβέρνηση δεν έχει πει τίποτα»

ΣΥΡΙΖΑ Μέγαρο Μαξίμου

Να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τη στάση των ενόπλων δυνάμεων των δύο κρατών κατά τη φετινή επέτειο του θερμού επεισοδίου στα Ίμια, κάλεσε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το χθεσινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών που ζητούσε από την πλευρά να μην επικαλείται η  αξιωματική κυβέρνηση ισχυρισμούς της Άγκυρας.

Σκληρή απάντηση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι καιροί δεν επιτρέπουν επιπολαιότητες

Προηγουμένως, σύμφωνα με τηλεοπτική εκπομπή,  ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε τα όσα ισχυρίσθηκε όσα ισχυρίσθηκε ό Τούρκος πρόεδρος,  αλλά  το υπουργείο Άμυνας αργότερα υποστήριξε:  «Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση. Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών». 
  

Διαψεύδει ο Παναγιωτόπουλος τις δηλώσεις Ερντογάν για τα Ίμια

Στην ανακοίνωσή του συγκεκριμένα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ:         

«Έχουν περάσει δύο μέρες από τις δηλώσεις Ερντογάν για συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση να μην πάει Έλληνας αξιωματούχος στα Ίμια και για συνομιλίες των Υπουργών Άμυνας για αντίστοιχες διαδικασίες σε άλλα νησιά, και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση: έσπευσε να απαντήσει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ΥΠΕΞ,σήμερα, με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, αμφισβήτησε το ρεπορτάζ δημοσιογράφου που μιλούσε για διάψευση του Τούρκου προέδρου, επικαλούμενος τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας.

Για την ταμπακιέρα όμως, η κυβέρνηση δεν έχει πει απολύτως τίποτα: Τελικά διαψεύδει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου  ή όχι ; 
Επιτέλους, ας καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι στα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται σοβαρότητα και δεν χωρούν τέτοιοι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top