Ο Λαγός έσκισε την τουρκική σημαία – Σκληρά λόγια από Τσαβούσογλου

Καταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ - Τι απαντά ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι απάντησε ο Γιάννης Λαγός στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε το σκίσιμο μιας τουρκικής σημαίας από τον Γιάννη Λαγό.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής (εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή) επιτέθηκε στην ΕΕ για την πολιτική της στο προσφυγικό, λέγοντας πως «πάνω από το 65% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με το λαθρομεταναστευτικό και επειδή εγώ είμαι 6 μήνες δεν σας έχω ακούσει να μιλάτε για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν έχουν δικαιώματα;».

Ο κ. Λαγός έκανε λόγο για βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία ως υπεύθυνη για το ζήτημα.

«Χαϊδεύετε την Τουρκία. Τους αφήνετε να κάνουν ό,τι πραγματικά θέλουν, γεμίζουν με λαθρομετανάστες την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και τουρκική σημαία, είναι μια αιματοβαμμένη σημαία που της αξίζει είναι το σκίσιμο. Τίποτε άλλο. Έξω οι Τούρκοι», είπε και έσκισε μια τούρκικη σημαία.

Έντονη αντίδραση από Τσαβούσογλου για το σκίσιμο της σημαίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε με σκληρές εκφράσεις στον κ. Λαγό, κάνοντας λόγο για «γελωτοποιό» καθι σημειώνοντας πως «πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας».

Με τον Τσαβούσογλου επικοινώνησε ο Δένδιας για τον σεισμό στην Τουρκία

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού», αναφέρει στο twitter ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Καταδικάζει και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Θέση κατά της ενέργειας του κ. Λαγού πήρε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε σχετική του ανακοίνωση, το υπουργείο αναφέρει πως «η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας».

«Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Απάντηση Λαγού στις απειλές Τσαβούσογλου

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Λάμπρο Δεμερτζή, ο Ιωάννης Λαγός απάντησε πως «οι απειλές του Τσαβούσογλου είναι στην κρίση του καθενός. Αν φοβόμουν δε θα έκανα όλα αυτά τα πράγματα. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα δίκαια της Ελλάδος, του έθνους μου, του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας μας». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top