«Στη φόρα» οι μπίζνες Ερντογάν – Τραμπ

Τι μαρτυρά στο βιβλίο του ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζεται να κάνει όλα τα χατίρια του σουλτάνου στο στο βιβλίο του Τζον Μπόλτον, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Τουρκία: Η Γαλλία κύριος υπεύθυνος για τα προβλήματα στη Λιβύη από το 2011

Σύμφωνα με απόσπασμα από το βιβλίο, o πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας τηλεφώνησε με ένα ασυνήθιστο αίτημα για τον πρόεδρο Τραμπ. Τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να παρέμβει ώστε να σταματήσει μια έρευνα για την Halkbank, μια από τις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες της Τουρκίας, η οποία βρισκόταν υπό έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές για πιθανή παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

Ο γαμπρός του Ερντογάν, ο οποίος έχει τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, πίεσε επανειλημμένως τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, για το ίδιο θέμα, ενώ σημαντικό ρόλο ανέλαβε και ο project manager των «Πύργων Τραμπ» στην Κωνσταντινούπολη.

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο»

Aυτή δεν ήταν η μόνη προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να επηρεάσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Η τουρκική κυβέρνηση είχε προσλάβει μια γνωστή εταιρεία lobbying που ανήκει σε έναν στενό φίλο και χρηματοδότη του προέδρου Τραμπ, ώστε να πιέσει τον Λευκό Οίκο και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top