Kύπρος: «Δεύτερη ευκαιρία» στη 19χρονη Βρετανίδα για τον «ψευδή βιασμό»

Κύμα αντιδράσεων για την καταδίκη της - Γιατί της έδωσε χάρη ο δικαστής

Ένοχη για «δημόσια βλάβη» κρίθηκε από το κυπριακό δικαστήριο η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία φέρεται να είπε ψέματα ότι έπεσε θύμα βιασμού από 12 Ισραηλινούς.

Η νεαρή τουρίστρια καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή, με την ίδια να επιμένει πως όντως κακοποιήθηκε σεξουαλικά, καθώς και ότι την πίεσαν να αναιρέσει την αρχική της κατάθεση και να υποστηρίξει ότι είπε ψέματα για τον βιασμό της.

Μετά τη δικαστική απόφαση, η 19χρονη έπεσε στην αγκαλιά της οικογένειάς της και της νομικής ομάδας που την εκπροσωπεί, κλαίγοντας με αναφιλητά.

Νωρίτερα, η οικογένειά της είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο πως σε περίπτωση που η κοπέλα έμπαινε στη φυλακή θα υπέφερε από μόνιμα πνευματική βλάβη, καθώς έχει διαγνωστεί με μετατραυματικό στρες μετά την περιπέτειά της με τους 12 Ισραηλινούς, αλλά και με τις κυπριακές Αρχές.

Κύπρος: «Υπαγόρευσαν στη Βρετανίδα την ομολογία»

Τελικά ο δικαστής Μιχάλης Παπαθανασίου της επέστρεψε να επιστρέψει στην πατρίδα της, λέγοντάς της πως «σου δίνω μία δεύτερη ευκαιρία».

Τόνισε μάλιστα πως η υπόθεση τον προβλημάτισε. «Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είπε ψέματα», αποτρέποντας την αστυνομία από το να ασχοληθεί με άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Κύπρος: Καταδικάστηκε η Βρετανίδα που είπε ψέματα για τον βιασμό της

«Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν και οι επτά εξ΄αυτών ήταν στη φυλακή για τουλάχιστον δέκα ημέρες» τόνισε ο δικαστής, εξηγώντας πως αυτό ήταν σοβαρό αδίκημα.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής του, είπε πως αποφάσισε να της δώσει χάρη επειδή έλαβε υπόψιν «την ψυχολογική της κατάσταση, το νεαρό της ηλικίας της, αλλα και το γεγονός πως αυτή τη χρονιά έμεινε μακριά από την οικογένειά της, τους φίλους της αλλά και τις ακαδημαϊκές της σπουδές».

Υπόθεση ομαδικού βιασμού:«Συναινετική η ερωτική επαφή, όχι η καταγραφή της»

Μετά την απόφαση οι συνήγοροί της ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης στο ανώτατο δικαστήριο της Κύπρου και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της καταδίκης της 119χρονης, ενώ η μητέρα της ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη του στην κόρη της.

Η υπόθεση βιασμού της νεαρής Βρετανίδας απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ, με πολλά Βρετανικά μέσα να στέκονται στο πλευρό της. Δίπλα της είχε και πολλές φεμινιστικές οργανώσεις με αποτέλεσμα να προκληθεί κύμα διαμαρτυριών.

Κύπρος: Fake ο ομαδικός βιασμός από 12 Iσραηλινούς– Συνελήφθη η 19χρονη

«Εμείς σε πιστεύουμε, μη φοβάσαι», έγραψαν σε πλακάτ, ενώ περίμεναν την απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 19χρονη το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε υποστηρίξει ότι βιάστηκε στις 17 Ιουλίου σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα από 12 Ισραηλινούς τουρίστες.

Οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν αλλά δέκα μέρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η νεαρή κοπέλα υπέγραψε αναίρεση της αρχικής της κατάθεσης, κατά την διάρκεια ανάκρισής της από την αστυνομία.

Στην αναίρεση αυτή υποστήριζε πως είχε επινοήσει τον βιασμό. 

Οι Ισραηλινοί, ηλικίας 15 με 20 ετών, απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στο Ισραήλ υπό τις επευφημίες συμπατριωτών τους. Στην απόφασή του, το δικαστήριο του Παραλιμνίου ανέφερε πως η 19χρονη ομολόγησε ότι εφηύρε το περιστατικό γιατί ένιωθε ντροπή, αφού συνειδητοποίησε ότι κάποιοι από τους Ισραηλινούς την είχαν κινηματογραφήσει να κάνει έρωτα με τον επίσης Ισραηλινό φίλο της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top