Κύπρος: «Υπαγόρευσαν στη Βρετανίδα την ομολογία»

Την παρέμβαση του Μπόρις Τζόνσον ζητάει η κοπέλα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της νεαρής βρετανίδας που καταδικάστηκε στην Κύπρο, με την κατηγορία ότι είπε ψέματα για τον ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς. 

Κύπρος: Καταδικάστηκε η Βρετανίδα που είπε ψέματα για τον βιασμό της

Η «Daily Mail» δημοσιεύει τα λάθη στη γραπτή ομολογία της 19χρονης βρετανίδας, που δείχνουν ότι μάλλον της την υπαγόρευσε κάποιος Κύπριος. Αυτό υποστηρίζει ο ειδικός συνεργάτης των βρετανικών εγκληματολογικών αρχών που κατέθεσε στη δίκη της. 

«Κατασκευασμένη» η ομολογία

Κι όμως με βάση αυτήν την ομολογία, καταδικάστηκε, διότι παραδέχτηκε πως είπε ψέμματα σχετικά με τον βιασμό της από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα, τον περασμένο Ιούλιο.

Υπόθεση ομαδικού βιασμού:«Συναινετική η ερωτική επαφή, όχι η καταγραφή της»

Ο δικαστής δεν έλαβε υπόψιν τον γλωσσολόγο και δεν πίστεψε ούτε τους ισχυρισμούς της κοπέλας ότι μετά από οκτώ ώρες ανάκρισης, απειλών, ακόμη και απαγόρευσης να πάει στην τουαλέτα, εξαναγκάστηκε να αποσύρει την αρχική καταγγελία της περί βιασμού (10 ημέρες μετά) για να επιστρέψει στην πατρίδα της. 

Η υπόθεση πυροδότησε διπλωματική ένταση Κύπρου-Βρετανίας. Η κοπέλα, που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους, ζήτησε παρέμβαση της κυβέρνησης Τζόνσον ενώ χρήματα συγκεντρώνονται διαδικτυακά για να πάει η υπόθεση ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top