Μόσχα: Πυροβολισμοί στην έδρα των Μυστικών Υπηρεσιών- Τρεις νεκροί

Στους πέντε ο αριθμός των τραυματιών

Συναγερμός σήμανε στη Ρωσία, έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς στην έδρα των ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών, στο κέντρο της Μόσχας. Τρεις είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους ένας αξιωματούχος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας. Πέντε άτομα τραυματίστηκαν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή. Φωτογραφία Assocaited Press

Οι μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Ένας άνδρας άνοιξε πυρ στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας πρώην KGB στην περιοχή Λιουμπιάνκα, στην καρδιά της χριστουγεννιάτικης Μόσχας, ενώ ακούστηκε και μια έκρηξη. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος στους δρόμους. Ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης έχει εξουδετερωθεί. Φωτογραφία Assocaited Press

Πυροβολισμοί... μετά την ετήσια μαραθώνια συνέντευξη τύπου του Πούτιν

Αυτά συνέβησαν λίγο μετά την ετήσια μαραθώνια συνέντευξη τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα. Η περιοχή απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα σήμερα, μια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στο ίδιο σημείο, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB.

Ασθενοφόρα και περιπολικά στο σημείο- φωτογραφία ΑP

 FSB: Ο δράστης έδρασε μόνος

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, ο δράστης έδρασε μόνος, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους που μπήκαν στο κτίριο της FSB και έχει εξουδετερωθεί, ενώ ταυτοποιούνται τα στοιχεία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top