Κόλλησε η γλώσσα 6χρονου σε πλαστικό παγούρι και παραλίγο να τη χάσει

Δείτε τις απίστευτες εικόνες

Η γλώσσα 6χρονου κόλλησε σε πλαστικό παγούρι

Ένα πλαστικό παγούρι ήταν η αιτία που ένα 6χρονο αγοράκι από το Sainsburry παραλίγο να χάσει τη γλώσσα του.

Η μητέρα του μετά την οικογενειακή περιπέτεια, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πάθημά τους, προκειμένου να γίνει μάθημα και σε άλλους γονείς.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail», τη μοιραία ημέρα η 33χρονη Clare Wooff βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον 6χρονο γιο της και πήγαιναν για ψώνια. Κάποια στιγμή, όπως οδηγούσε, άκουσε τον Riley να βγάζει περίεργους, «πνιχτούς» ήχους από την πίσω θέση του αυτοκινήτου και να φωνάζει «η γλώσσα μου έχει κολλήσει».

Αμέσως έκανε στην άκρη με το αυτοκίνητο και προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά μάταια. Η γλώσσα δεν ξεκολλούσε με τίποτα από το πλαστικό στόμιο του παγουριού.

Τρομοκρατημένη μετά τις πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, η 33χρονη τον μετέφερε αμέσως στο κοντινότερο νοσοκομείο, όπου ούτε οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη γλώσσα του από το παγούρι. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο η γλώσσα του 6χρονου πρηζόταν και άλλαζε χρώμα. Οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα του πως το παιδί χρειαζόταν να μπει εσπευσμένα στο χειρουργείο, προειδοποιώντας την όμως πως η επέμβαση θα μπορούσε ακόμα και να του στοιχίσει τη ζωή. 

Τελικά, η Clare Woodd μην έχοντας άλλη επιλογή αποφάσισε να το ρισκάρει και δέχτηκε. Δεκαμελής ιατρική ομάδα «έπεσε» πάνω στον Riley, καταφέρνοντας να ελευθερώσει τη γλώσσα του παιδιού.

Πλέον, η 33χρονη με δημόσιο post της στο Facebook καλεί όλους τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να πετάξουν παρόμοια μπουκάλια νερού.

«Ήταν η πιο τρομακτική ημέρα της ζωής μας. Ακόμα τρέμω όταν σκέφτομαι ότι είναι ένα αντικείμενο που τα περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους» είπε η νεαρή μητέρα.

Οι γιατροί ανησυχούσαν για το πώς θα καταφέρουν να αφαιρέσουν το παγούρι από τη γλώσσα του παιδιού χωρίς να επηρεάσουν τους αεραγωγούς του. Μάλιστα έβαλαν τη μητέρα του να δώσει τη συγκατάθεσή της σε περίπτωση που το παιδί χρειαζόταν τραχειοστομία κατά την διάρκεια της επέμβασης, ενώ την προειδοποίησαν πως θα μπορούσε να πάθει ακόμα και καρδιακή προσβολή. Ευτυχώς, τίποτα από όλα αυτά δε συνέβη και ο 6χρονος Riley πλέον αναρρώνει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top