Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για το τρέμουλο: «Θα πρέπει να μάθω να ζω με αυτό»

Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγο καιρό

Δείτε στο βίντεο του Reuters την Μέρκελ να τρέμει για τρίτη φορά

Τη σιωπή της «έσπασε» για πρώτη φορά η Άνγκελα Μέρκελ και μίλησε για το τρέμουλο που την πιάνει πάρα πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό, προκαλώντας την ανησυχία της κοινής γνώμης. Η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε πως είναι καλά στην υγεία της και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, λέγοντάς πως θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό. 

Το τρίτο περιστατικό καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες την Τετάρτη, με την Άνγκελα Μέρκελ να παλεύει και πάλι να συγκρατήσει το τρέμουλο που τη βασανίζει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως περνάει μια φάση που προσπαθεί ψυχολογικά να αποδεχθεί αυτό που της συμβαίνει και ειδικότερα το πρώτο και πιο σοβαρό επεισόδιο που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Ζελένσκι.

Η κυβέρνηση θέλησε και πάλι να υποβαθμίσει το γεγονός και τις ανησυχίες για την κατάσταση της Μέρκελ. «Η Καγκελάριος είναι καλά και ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμά της. Πραγματοποίησε κανονικά την συνάντησή της με τον Φινλανδό Πρωθυπουργό και σε λίγο θα παραχωρήσει την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου», δήλωσε η εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Και αυτή τη φορά, όπως και τις προηγούμενες δύο η  Άνγκελα Μέρκελ,  έσφιξε τα χείλη της, έπιασε τα χέρια της και φάνηκε σαν κάτι να λέει στον εαυτό της σε μία προσπάθεια να ελέγξει το τρέμουλο. Μάταια. Η Καγκελάριος κουνιόταν ολόκληρη για ενάμιση λεπτό. 

Φωτογραφία: AP

H πρώτη φορά που άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα ήταν στις 18 Ιουνίου, κατά την υποδοχή του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο και η δεύτερη κατά την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ στις 27 Ιουνίου.

Μέρκελ: Τι απάντησε για το τρέμουλο που εμφάνισε για δεύτερη φορά

Γιατί τρέμει η Μέρκελ; – Τα σενάρια για την υγεία της

Μέρκελ: Το αστείο της για το τρέμουλο που έκανε τον γύρο του κόσμου

Αρχικά, τόσο η ίδια όσο και το επιτελείο της είχαν σπεύσει να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για αφυδάτωση που αντιμετωπίστηκε με... αρκετό νερό. 

Ωστόσο, μετά το δεύτερο περιστατικό, επιστήμονες προσπάθησαν να δώσουν μια εξήγηση, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το τρέμουλο της Μέρκελ μπορεί να οφείλεται σε υπερδραστηριότητα του θυρεοειδή ή σε μια νευρολογική πάθηση που αποκαλείται «ορθοστατικό τρέμουλο» και παρουσιάζεται συνήθως σε γυναίκες άνω των 60 ετών (η Άνγκελα Μέρκελ είναι 64).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top