Κάτι τρέχει με τη Μέρκελ: Την έπιασε πάλι τρέμουλο - Τι λένε οι ειδικοί

Της είχε ξανασυμβεί το 2017

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η εικόνα της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έτρεμε σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. 

Πριν από μερικές μέρες, το τρέμουλο της 64χρονης Γερμανίδας καγκελαρίου, κατά τη διάρκεια της υποδοχή του νέου προέδρου της Ουκρανίας είχε προκαλέσει ερωτήματα και φόβους για την υγεία της. 

Ανησυχία για την υγεία της Μέρκελ: Το βίντεο που τη δείχνει να τρέμει!

Τότε η ίδια προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως η αδιαθεσία αυτή οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν είχε πιει νερό. 

Μέρκελ: Γιατί άρχισε ξαφνικά να τρέμει - Τι λένε οι ειδικοί

Την Τετάρτη όμως η Άνγκελα Μέρκελ άρχισε και πάλι να τρέμει ανεξέλεγκτα, κάτι που φούντωσε τα σενάρια ότι κάτι τρέχει με την υγεία της. 

Και σε αυτή την περίπτωση, η καγκελάριος φαίνεται να σφίγγει τα χέρια και το πρόσωπό της, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το τρέμουλο, ενώ όταν ένας υπάλληλος της προεδρίας της πρόσφερε νερό, εκείνη αρνήθηκε ευγενικά. 

Ο εκπρόσωπος της δήλωσε ότι η καγκελάριος είναι καλά στην υγεία της και ότι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Ιαπωνία. 

Τι λένε οι ειδικοί

Οι γιατροί άρχισαν να κάνουν υποθέσεις για το τι μπορεί να της συνέβη, με τα «σενάρια» να μιλούν είτε για έναν υπερδραστήριο θυρεοειδή, είτε για χαμηλό ζάχαρο.

Η πλειοψηφία τους θεωρεί πως το τρέμουλο είναι απίθανο να προκλήθηκε τόσο από αφυδάτωση όσο και από τη νόσο του Πάρκινσον.

Τονίζουν ακόμα πως στο video αυτό η Μέρκελ φαίνεται σε χειρότερη κατάσταση από την πρώτη φορά, εξηγώντας πως είναι απίθανο να της συνέβη λόγω ζέστη ή αφυδάτωσης, καθώς η θερμοκρασία εκείνη την ώρα ήταν μόλις 19 βαθμοί Κελσίου.

Ο Peter Garrard, καθηγητής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο St George’s του Λονδίνου, δήλωσε στη «Mail Online» ότι το πρώτο επεισόδιο της Μέρκελ (στις 18 Ιουνίου), «ταίριαζε» με τα συμπτώματα του ορθοστατικού τρέμουλου, μίας σπάνιας νευρολογικής κατάστασης η οποία είναι γνωστή και ως «Σύνδρομο των Τρεμάμενων Ποδιών».

Στην ίδια εκτίμηση επέμεινε βλέποντας και το σημερινό video με την Άνγκελα Μέρκελ να τρέμει.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί στους ανθρώπους τρέμουλο σε ένα ή περισσότερα σημεία του σώματός τους και γίνεται ακόμα χειρότερο όταν στέκονται όρθιοι. Το πρόβλημα τείνει να «λύνεται» όταν αρχίσουν να περπατούν, κάθονται ή απλά ξαπλώνουν.

Το στρες μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα, προκαλώντας έναν φαύλο κύκλο, καθώς σε συνδυασμό με το τρέμουλο ο ασθενής δυσκολεύεται να ηρεμήσει.

Όσο για τον λόγο που εμφανίζονται; Είναι άγνωστος. Η σπάνια διαταραχή «χτυπά» κυρίως ανθρώπους στα 60, ενώ μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει κούραση, πόνο και ακινησία. Αν και δεν έχει θεραπεία, υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να απαλύνουν τα συμπώματα.

Εκτός πάντως από τα παραπάνω, άλλοι γιατροί απέδωσαν το τρέμουλο και σε διάφορους άλλους λόγους, όπως παρενέργειες από φάρμακα, ή ακόμα και κάποια μόλυνση.

Της είχε ξανασυμβεί το 2017

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι γνωστή για την πολύ καλή της υγεία, αν και στο παρελθόν έχουν υπάρξει δύο φορές που έδειξε ανησυχητικά σημάδια. Η πρώτη ήταν το 2014 όταν κατά την διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης ζήτησε να σταματήσουν καθώς της είχε πέσει η πίεση. Συνήλθε λίγο αργότερα μόλις έφαγε και ήπιε κάτι.

Τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2017, κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Μεξικό εμφάνισε το ίδιο τρέμουλο, το οποίο και τότε είχε αποδοθεί σε αφυδάτωση λόγω υγρασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top