Γιατί τρέμει η Μέρκελ; – Τα σενάρια για την υγεία της

Αποκλείεται αυτό της αφυδάτωσης

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες η Άνγκελα Μέρκελ εθεάθη να τρέμει ανεξέλεγκτα σε δημόσια εμφάνισήτης και τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της έχουν πάρει φωτιά. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος εμφάνισε και πάλι τρέμουλο σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ενώ το πρώτο περιστατικό είχε συμβεί στις 18 Ιουνίου κατά την υποδοχή στο Βερολίνο του νέου Ουκρανού προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

Κάτι τρέχει με τη Μέρκελ: Την έπιασε πάλι τρέμουλο 

Τότε η εκπρόσωπος της καγκελαρίου είχε πει πως η αδιαθεσία της κυρίας Μέρκελ οφείλεται σε αφυδάτωση, όμως μετά το νέοι περιστατικό επιστήμονες έχουν επιστρατευτεί για να δώσουν μια εξήγηση. 

Ανησυχία για την υγεία της Μέρκελ: Το βίντεο που τη δείχνει να τρέμει!

Σύμφωνα με τη Daily Mail που επικαλείται δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου το δεύτερο επεισόδιο μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Δηλαδή η  Άνγκελα Μέρκελ θυμήθηκε το επεισόδιο με τον Ουκρανό πρόεδρο και ξεκίνησε το τρέμουλο και την Τετάρτη στη συνάντηση με τον Γερμανό πρόεδρο. 

Παρ’ όλ’ αυτά, η γιατρός Σάρα Μπριούερ, με την οποία επικοινώνησε η εφημερίδα, αναφέρει πως ενδεχομένως το τρέμουλο της Μέρκελ να οφείλεται σε υπερδραστηριότητα του θυρεοειδή. 

Ενδέχεται επίσης, σύμφωνα με την ίδια γιατρό, η κατάσταση αυτή να οφείλεται σε μια νευρολογική πάθηση που αποκαλείται «ορθοστατικό τρέμουλο» και παρουσιάζεται συνήθως σε γυναίκες άνω των 60 ετών (η Άνγκελα Μέρκελ είναι 64).

Γιατρός που μίλησε στην εφημερίδα Telegraph είπε πως το τρέμουλο μπορεί να οφείλεται σε κάποια μόλυνση και στην αντίδραση του σώματος να την καταπολέμηση. 

Στο ίδιο πνεύμα και ο καθηγητής Κριστόφ Σπεχτ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο RTL απέρριψε το σενάριο της αφυδάτωσης και τόνισε πως το τρέμουλο της Γερμανίδας καγκελάριου μπορεί να οφείλεται σε μια λοίμωξη, αν και από μακριά δεν μπορεί να γίνει ασφαλής διάγνωση. 

«Η Άνγκελα Μέρκελ έχει τρέμουλο. Κι επειδή αυτό περνά γρήγορα, θα μπορούσε να οφείλεται σε μία λοίμωξη, η οποία συχνά έχει ως αιτία μια άλλη νόσο, όπως για παράδειγμα, μια νεφρική νόσο ή ακόμη και σηψαιμία, κάτι όμως που αποκλείω αφού η Μέρκελ μπορούσε να σταθεί όρθια. Ίσως επίσης υπέστη υπογλυκαιμία, κάτι που θα μπορούσε να παραπέμψει σε διαβήτη. Ωστόσο, μια νευρολογική νόσος που να σχετίζεται με την ηλικία της, όπως το Πάρκινσον, το αποκλείω», ξεκαθαρίζει ο καθηγητής Σπεχτ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top