Δαλάι Λάμα: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ

Θεραπεύτηκε από την πνευμονική λοίμωξη

δαλαι λαμα

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε σήμερα ο Δαλάι Λάμα, έπειτα από τρεις ημέρες νοσηλείας λόγω πνευμονικής λοίμωξης.

Ο 83χρονος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ βγήκε περίπου στις 08:00 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδος) από το ιδιωτικό νοσοκομείο Max, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νέου Δελχί, και είναι «πολύ καλά τώρα», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

«Θεραπεύτηκε από την πνευμονική λοίμωξη, από την οποία έπασχε, και θα ξεκουραστεί για μερικές ημέρες στο Νέο Δελχί, προτού επιστρέψει στην Νταραμσάλα», στη βόρεια Ινδία, όπου ζει εξόριστος μετά την φυγή του από το Θιβέτ πριν από 60 χρόνια, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Τενζίν Τάκλα σε δηλώσεις που έκανε στο AFP.

Η στιγμή που ο Δαλάι Λάμα βγαίνει από το νοσοκομείο. AP Photo/Rishi Lekhi

Ο Δαλάι Λάμα εισήχθη την Τρίτη στο νοσοκομείο, υποφέροντας από πόνο στο στήθος. Ένας από τους συνεργάτες του είχε δηλώσει ότι είχε παρουσιάσει «ελαφρύ βήχα».

Πολλοί από τους 100.000 Θιβετανούς που ζουν στην Ινδία ανησυχούν ότι ο αγώνας τους για ένα αυτόνομο Θιβέτ θα τερματιστεί αν πεθάνει ο Δαλάι Λάμα. Ο ίδιος είπε στο πρακτορείο Reuters τον περασμένο μήνα ότι είναι πιθανό, μετά το θάνατό του, να βρεθεί η ενσάρκωσή του κάπου στην Ινδία και προειδοποίησε ότι αν η Κίνα ορίσει κάποιον διάδοχό του, πιθανότατα αυτός δε θα χαίρει σεβασμού.

Το Πεκίνο χαρακτηρίζει τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, επικίνδυνο αυτονομιστή και υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να εγκρίνει τον διάδοχό του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top