Αγοράκι πνίγηκε με τους βαθμούς του ραμμένους πάνω του

Ήθελε να γνωρίζουμε ότι ήταν καλός μαθητής

Βίντεο του AP από πρόσφατη διάσωση μεταναστών από το Λιμενικό της Ισπανίας

Τη συγκλονιστική στιγμή που ανακάλυψε νεκρό ένα 14χρονο αγόρι από το Μάλι περιγράφει στο βιβλίο της που μόλις κυκλοφόρησε η Cristina Cattaneo, Ιταλίδα ιατροδικαστής. Αυτό που συντάραξε την ίδια και τους συναδέλφους της ήταν το γεγονός ότι πάνω στα ρούχα του είχε ραμμένο τον έλεγχο του σχολείου του. 

Όπως περιγράφει η Ιταλίδα γιατρός, το προσφυγόπουλο επέβαινε σε μια βάρκα που στις 18 Απριλίου 2015 αναποδογύρισε με αποτέλεσμα 58 ψυχές να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά της Μεσογείου. 

Η σορός του μικρού αγοριού αμέσως κέντρισε την προσοχή των γιατρών. Φορούσε ένα μπουφάν που έμοιαζε με σκωτσέζικο κιλτ, πουλόβερ, πουκάμισο κι ένα παντελόνι τζιν. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της σορού οι γιατροί βρήκαν ραμμένο πάνω στα ρούχα του ένα πλαστικό σακουλάκι που μέσα είχε προσεκτικά διπλωμένο ένα χαρτί. 

Το ξεδίπλωσαν με μεγάλη προσοχή για να μη σκιστεί και γρήγορα κατάλαβαν ότι ήταν ο έλεγχος του σχολείου του. Έγραφε πάνω τα μαθήματα… μαθηματικά, φυσική και σε όλα ο μικρούλης είχε πάρει άριστα. 

Όλοι μούδιασαν μπροστά στην εικόνα αυτή. Έσπασε η καρδιά τους σκεπτόμενοι τι μπορεί να είχε στο μυαλό του το μικρό αγόρι όταν πήρε μαζί του τη βαθμολογία των μαθημάτων του. Ίσως ήθελε να δείξει στην… πολιτισμένη Ευρώπη τις αγαθές προθέσεις του. Ότι σκόπευε να σπουδάσει, να κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή, να κατακτήσει τα όνειρά του. Ή πάλι μπορεί να γνώριζε πόσο σκληρός ήταν ο κόσμος που θα αντιμετώπιζε και ήθελε να αποδείξει την αξία του για να λάβει την απαραίτητη βοήθεια. 

Όλα αυτά όμως βυθίστηκαν στα νερά της Μεσογείου και το όνειρο έμεινε ανικανοποίητο. 

Ο μικρούλης όμως δεν ήταν ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο θύμα της προσφυγιάς. Μόνο πέρσι τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top