Φυλάνε μέρα νύχτα τη μνηστή του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε

Τι έχει συμβεί τελικά με τον Τζαμάλ Κασόγκι

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι, του δημοσιογράφου που βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία.

Κασόγκι δολοφονία

Μετά την άγρια δολοφονία του 60χρονου δημοσιογράφου, οι αρχές της Τουρκίας έχουν θέσει τη μνηστή του υπό 24ωρη φύλαξη.

Νέα εκδοχή για τον θάνατο Κασόγκι: Έπαθε ασφυξία από κεφαλοκλείδωμα

Ο "γιατρός του θανάτου" σκότωσε τον Κασόγκι: Του έκοβε ένα ένα τα δάχτυλα

Κασόγκι δολοφονία

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή», η Χατζιτζέ Τζενγκίζ, οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης φυλάνε μέρα νύχτα την Τζενγκίζ, η οποία είναι τουρκάλα υπήκοος.

Οι αρχές δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τους έθεσε το ερώτημα τι ήταν αυτό που τις ώθησε να αναθέσουν την προστασία της στην αστυνομία.

Τεμάχισαν δημοσιογράφο ενώ ήταν ζωντανός - Υπέφερε για εφτά λεπτά

Κασόγκι δολοφονία

Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κασόγκι, η Τζενγκίζ τον περίμενε ώρες έξω από το προξενείο. Όταν το πήρε απόφαση ότι δεν θα έβγαινε, ήλθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές, βάσει των οδηγιών του, αποκάλυψε η ίδια κατόπιν.

Κασόγκι δολοφονία

TON TEMAXIΣΑΝ Ή ΕΠΑΘΕ ΑΣΦΥΞΙΑ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ;

Την ίδια ώρα, τα σενάρια για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι είναι πολλά. Το επικρατέστερο, θέλει τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο που τα τελευταία χρόνια ζούσε εξόριστος στις ΗΠΑ, να τεμαχίστηκε ενώ ήταν ζωντανός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το έργο αυτό, ανέλαβε ο «Γιατρός του Θανάτου», ο οποίος φέρεται να εκτέλεσε, διαμέλισε και αποκεφάλισε τον 60χρονο Κασόγκι.

Κασόγκι δολοφονία

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Salah al Tubaigy ζήτησε από όσους βρίσκονταν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη να βάλουν ακουστικά και άρχισε να τεμαχίζει τον δημοσιογράφο, όσο τον κρατούσαν στο τραπέζι.  

Για επτά ολόκληρα λεπτά, ο γιατρός του έκοβε ένα ένα τα δάχτυλα των χεριών, κατόπιν τον αποκεφάλισε και πέταξε το διαμελισμένο του πτώμα μέσα σε οξύ για να εξαφανίσουν τα ίχνη του. Φέρεται επίσης να είχε μαζί του ένα πριόνι οστών όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη και να το πήρε μαζί του όταν αναχώρησε για τη Σαουδική Αραβία. 

Κασόγκι δολοφονία

Η εμπλοκή του Tubaigy στην εκτέλεση του Κασόγκι αποκαλύπτεται και από ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε το ρολόι του δημοσιογράφου. 

Η δεύτερη και νεότερη εκδοχή η οποία έρχεται διά «στόματος» Σαουδικής Αραβίας, είναι ότι ομάδα 15 Σαουδαράβων  εστάλη για να συναντήσει τον Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη. Τον απείλησε ότι θα τον ναρκώσει και θα τον απαγάγει και στη συνέχεια του προκάλεσε ασφυξία όταν αντιστάθηκε.

Αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του 59χρονου δημοσιογράφου η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Σάββατο το πρωί ότι πέθανε στη διάρκεια ενός καυγά στο προξενείο. Μία ώρα αργότερα άλλος Σαουδάραβας αξιωματούχος απέδωσε τον θάνατό του σε ασφυξία από κεφαλοκλείδωμα, κάτι που επαναλαμβάνει και η νέα εκδοχή του ανώτερου Σαουδάραβα αξιωματούχου.

Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε, όμως ο Σαουδάραβας αξιωματούχος επεσήμανε ότι το τύλιξαν σε ένα χαλί και το έδωσαν σε έναν «ντόπιο συνεργάτη» για να το ξεφορτωθεί. Όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς ότι ο Κασόγκι βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε, απάντησε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας δεν το επιβεβαιώνουν.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΣΟΓΚΙ ΓΙΑ «ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ»

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τηλεφώνησαν στον γιο του δολοφονηθέντα σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον Σάλαχ, για να του εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Κατά την ίδια πηγή, ο Σάλαχ Κασόγκι εξέφρασε στον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο τις «ειλικρινείς ευχαριστίες του».

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι ο Κασόγκι, γνωστός δημοσιογράφος που είχε επικρίνει αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου, πέθανε κατά τη διάρκεια ενός «καυγά» μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη. Επί δύο εβδομάδες, διέψευδαν ότι γνώριζαν τι του συνέβη ή ότι ευθύνονταν για την εξαφάνισή του.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top