Ο "γιατρός του θανάτου" σκότωσε τον Κασόγκι: Του έκοβε ένα ένα τα δάχτυλα

Τον αποκεφάλισε και τον εξαφάνισε με… οξύ

Στο video βλέπετε την τελευταία εικόνα του Τζαμάκ Κασόγκι, λίγο πριν μπει στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Ο «Γιατρός του Θανάτου» φέρεται να είναι αυτός που εκτέλεσε, διαμέλισε και αποκεφάλισε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι. 

(Ο γιατρός του Θανάτου)

Αυτό είναι το παρατσούκλι που έχουν δώσει στον Dr. Salah al Tubaigy, ο οποίος είναι ένας από τους 15 Σαουδάραβες που αναγνωρίστηκε ότι ήταν παρών στη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Tubaigy ζήτησε από όσους βρίσκονταν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη να βάλουν ακουστικά και άρχισε να τεμαχίζει τον δημοσιογράφο, όσο τον κρατούσαν στο τραπέζι. 

Για επτά ολόκληρα λεπτά, ο γιατρός του έκοβε ένα ένα τα δάχτυλα των χεριών, κατόπιν τον αποκεφάλισε και πέταξε το διαμελισμένο του πτώμα μέσα σε οξύ για να εξαφανίσουν τα ίχνη του. Φέρεται επίσης να είχε μαζί του ένα πριόνι οστών όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη και να το πήρε μαζί του όταν αναχώρησε για τη Σαουδική Αραβία. 

Η εμπλοκή του Tubaigy στην εκτέλεση του Κασόγκι αποκαλύπτεται και από ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε το ρολόι του δημοσιογράφου. 

(Ο δολοφονημένος Τζαμάλ Κασόγκι)

Ο «γιατρός του θανάτου» έχει εκπαιδευτεί σε ιδρύματα στη Μελβούρνη με υποτροφία από τη Σαουδική Αραβία. Για τρεις μήνες υπηρετούσε στο Βικτωριανό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής το 2015 και είχε σπουδές στην παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. 

Την ίδια ώρα, ομάδα σήμανσης και άλλα στελέχη της τουρκικής αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνες την Τετάρτη στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ήταν παρών όταν διαπράχθηκε η δολοφονία. 

Στην κατοικία του προξένου οι ερευνητές εξέτασαν τον κήπο, ενώ ορισμένοι θεάθηκαν στην ταράτσα του ακινήτου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα τηλεκατευθυνόμενο εναέριο όχημα δύο φορές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top