Δύο αντιπρόεδροι του Συντηρητικού κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι παραιτήθηκαν με αφορμή τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Brexit, ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. Έτσι, αριθμούν στις πέντε συνολικά οι παραιτήσεις από την κυβέρνηση της Μέι, η οποία φαίνεται να δέχεται τριγμούς λίγο πριν το Brexit.
Yπενθυμίζεται ότι η χθεσινή παραίτηση του ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον ήταν η τρίτη κατά σειρά, αφού είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις του υπουργού για το Brexit, Ντέβιντ Ντέιβις και του υφυπουργού για το Brexit, Στιβ Μπέικερ.
Καταρρέει η βρετανική κυβέρνηση- Διαδοχικές παραιτήσεις πριν το Brexit
«Δύο αντιπρόεδροι των Τόρις, ο Μπεν Μπράντλεϊ και η Μαρία Κόλφιλντ, παραιτούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο του Τσέκερς. Μπορεί να μην τους έχετε ακουστά, αλλά είναι μια προειδοποίηση από τους δυσαρεστημένους Τόρις ότι είναι ικανοί να συνεχίσουν να προκαλούν ζημιά στην πρωθυπουργό αν δεν αλλάξει τακτική", έγραψε η δημοσιογράφος του BBC Λόρα Κίνσμπεργκ στο Twitter.
Το «σχέδιο του Τσέκερς» παραπέμπει στην πρόταση που έκανε την περασμένη Παρασκευή η Μέι –από την επίσημη εξοχική κατοικία της στο Τσέκερς– για τη δημιουργία μιας «ζώνης ελευθέρου εμπορίου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.