Ώρα μηδέν για τα παγιδευμένα παιδιά: Δε μπορούν να καταδυθούν

«Σκοτώθηκε κομάντο, πώς θα τα καταφέρει ένας 12χρονος;»

H αγωνία έχει χτυπήσει «κόκκινο» για τα 12 αγόρια και τον προπονητή τους που έχουν εγκλωβιστεί στα έγκατα της γης σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη εδώ και περίπου δυο εβδομάδες με τα περιθώρια επιβίωσής τους μέρα με την ημέρα να στενεύουν.

Την ώρα που μια νέα κακοκαιρία πλησιάζει απειλητικά έτοιμη να πλημμυρίσει το σπήλαιο Ταμ Λουάγνκ, οι διασώστες δίνουν υπεράνθρωπη μάχη ώστε να σώσουν τα παιδιά και τον 25χρονο προπονητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Έλον Μασκ στέλνει βοήθεια στα παγιδευμένα παιδιά σε σπηλιά της Ταϊλάνδης

Νεκρός διασώστης στην Ταϊλάνδη - Πέθανε από έλλειψη οξυγόνου

Ταϊλάνδη: Φόβοι για πλημμύρα στη σπηλιά το σαββατοκύριακο

Ταϊλάνδη παιδιά

Οι Αρχές μελετούν όλες τις πιθανές μεθόδους διαφυγής, ωστόσο συναντούν «τοίχο» καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί και η σπηλιά αποδεικνύεται απρόβλεπτη και φονική.

Μετά τον θάνατο ενός Ταϊλανδού εθελοντή, πρώην στελέχους των ειδικών δυνάμεων, οι διασώστες αποφάσισαν πως είναι πολύ επικίνδυνο να βγάλουν τα παιδιά από τη σπηλιά με την μέθοδο της κατάδυσης.

Ταϊλάνδη παιδιά

Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, δήλωσε απόψε πως «τα παιδιά δε μπορούν προς το παρόν να καταδυθούν» τονίζοντας πως «η μέθοδος αυτή δεν είναι η κατάλληλη» σε αυτή τη φάση.

Τα περισσότερα από τα παιδιά, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, δεν ξέρουν κολύμπι και κανένα τους δεν έχει κάνει ποτέ κατάδυση.

Ένας έμπειρος βατραχάνθρωπος χρειάζεται έξι ώρες για να φτάσει από την είσοδο του σπηλαίου στο σημείο όπου έχει καταφύγει η ομάδα των «Αγριογούρουνων» και άλλες πέντε ώρες για να επιστρέψει. 

Ταϊλάνδη παιδιά

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο» να βγουν έξω κολυμπώντας, δήλωσε ο Ραφαέλ Αρούς, ένας Ισραηλινός εθελοντής που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης. «Σκεφτείτε, αφού σκοτώθηκε ένας κομάντο, πώς θα τα καταφέρει ένας 12χρονος;», πρόσθεσε.

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα επίπεδα οξυγόνου έχουν μειωθεί στον θάλαμο όπου βρίσκονται τα παιδιά, όπως επιβεβαίωσε και ο Οσοτανάκορν.

Ένας γιατρός βρίσκεται μαζί με την ομάδα για να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας τους.

Ταϊλάνδη παιδιά

Παράλληλα, οι διασώστες αναζητούν πάντα μια πρόσβαση από την κορυφή του λόφου, ένα φυσικό φρεάτιο που θα μπορούσαν να το διανοίξουν για να φτάσουν στη σπηλιά και να βγάλουν έξω τους εγκλωβισμένους.

Ταϊλάνδη παιδιά

ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ TESLA, ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Το δράμα των παιδιών και των οικογενειών τους έχει συγκινήσει και τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ο οποίος προσφέρθηκε να στείλει βοήθεια στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Ταϊλάνδη παιδιά

O ιδιοκτήτης της Tesla ο οποίος πριν λίγο καιρό έστειλε πύραυλο στον Άρη, ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να τοποθετήσει νάιλον σωλήνα μέσα στη σπηλιά τον οποίο να φουσκώσει ώστε να δημιουργηθεί ένα υποβρύχιο τούνελ μέσα από το οποίο θα περάσουν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top