Ταϊλάνδη: Φόβοι για πλημμύρα στη σπηλιά το σαββατοκύριακο

"Στενεύει" ο χρόνος για τα 12 εγκλωβισμένα αγόρια

Για «περιορισμένο χρόνο» για τη διάσωση των 12 αγοριών και του προπονητή τους στην Ταϊλάνδη έκαναν λόγο για πρώτη φορά οι διασώστες, μετά και από τον θάνατο ενός δύτη, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επιστρέψουν οι μουσώνες, φέρνοντας καταιγίδες, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το σπήλαιο. 

«Αρχικά πιστεύαμε ότι τα παιδιά μπορούν να μείνουν εκεί για καιρό. Όμως η κατάσταση άλλαξε, ο χρόνος πλέον είναι περιορισμένος», δήλωσε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, Απακόρν Γιουκονγκάεβ.

Όπως είπε, μπουκάλες με οξυγόνο έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά για να βγουν από το σπήλαιο για να ανεφοδιάζονται τα ίδια και οι συνοδοί τους. 

Ωστοσο, ο κ. Γιουκονγκάεβ δε θέλησε να πει αν η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα ξεκινήσει σήμερα. 

Ήδη οι πρώτες βροχοπτώσεις στην περιοχή έχουν ξεκινήσει, ενώ οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο είναι δυσοίωνες, καθώς επιστρέφουν οι μουσώνες. 

Η ανακοίνωση έγινε λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση του θανάτου του Ταϊλανδού διασώστη από έλλειψη οξυγόνου. 

«Αφού παρέδωσε το οξυγόνο, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο. Έχασε τις αισθήσεις του στον δρόμο της επιστροφής κι ένας συνάδελφός του δύτης προσπάθησε να τον βοηθήσει και τον έφερε πίσω», διευκρίνισε ανώτερος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

«Παρόλο που χάσαμε έναν άνδρα, εξακολουθούμε να έχουμε πίστη στην αποστολή μας», διαβεβαίωσε ο Απακόρν Γιουκονγκάεβ. 

Ο διασώστης στην Ταϊλάνδη που πέθανε στην επιχείρηση διάσωσης των 12

Την ίδια ώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία και φωτογραφίες του διασώστη που έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για τον Σαμάν Γκουνάν, πρώην μέλος των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης SEAL.
 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό Δελτίo ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top