Νεκρός διασώστης στην Ταϊλάνδη - Πέθανε από έλλειψη οξυγόνου

Μετέφερε εφόδια στα εγκλωβισμένα αγόρια και άφησε την τελευταία του πνοή

Την τελευταία του πνοή άφησε πρώην στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης μετά από μια επιχείρηση στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διάσωση των 12 αγοριών και του προπονητή τους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και 13 μέρες μέσα σε ένα σπήλαιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σαμάρν Πουνάν, συμμετείχε τις προσπάθειες διάσωσης των παιδιών. Μετά από μια επιχείρηση για την τοποθέτηση φιαλών οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και ανεφοδιασμού των παγιδευμένων παιδιών με οξυγόνο, το πρώην μέλος της ομάδας SEAL κατέρρευσε και εξέπνευσε έξω από το σπήλαιο. 

«Αφού παρέδωσε το οξυγόνο, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο. Έχασε τις αισθήσεις του στον δρόμο της επιστροφής κι ένας συνάδελφός του δύτης προσπάθησε να τον βοηθήσει και τον έφερε πίσω», δήλωσε ανώτερος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Η τραγική αυτή εξέλιξη σημειώθηκε την ώρα που τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τα 12 αγόρια και τον προπονητή τους. 

Οι διασώστες ελπίζουν ότι με τη βοήθεια αντλιών θα μπορέσουν να μειώσουν το επίπεδο του νερού μέσα στο σπήλαιο, ώστε τα παιδιά να μη χρειαστεί να κάνουν κατάδυση, ή αν χρειαστεί, αυτή να είναι μικρή διάρκειας. 

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, χρειάζονται 11 ώρες για να μπορέσουν εκπαιδευμένοι και έμπειροι δύτες να ολοκληρώσουν τη διαδρομή ως τα παγιδευμένα παιδιά και να επιστρέψουν, κολυμπώντας μέσα σε ανώμαλες στοές με πολλά υποβρύχια περάσματα.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top