Στην Άγκυρα ο Πούτιν - Για τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ακούγιου

Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην Τουρκία

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στην Τουρκία ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πούτιν και Ερντογάν αναμένεται να εγκαινιάσουν τα έργα για τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ακούγιου, στη Μερσίνη, που έχουν αναλάβει ρωσικές εταιρείες και αποτελεί την μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του αναμένεται να θίξει και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη ή τουλάχιστον αυτό προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο προέδρων και του Ιρανού ομολόγου τους Χασάν Ροχανί, στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας της Αστάνα» για τη διπλωματική επίλυση του Συριακού.

Ο Πούτιν θα φτάσει στην Άγκυρα στις 15:00 το μεσημέρι και στις 16:00 θα έχει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Στις 18:00 θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου και στις 19:30 ο Ρώσον πρόεδρος θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top