Κατηγορία φωτιά για τα Μπολσόι: "Είναι ένας μεγάλος οίκος ανοχής για πλούσιους Ρώσους"

Πρώην πρίμα μπαλαρίνα προέβη σε σκληρές δηλώσεις

Κατηγορία για τα Μπολσόι ένας μεγάλος οίκος ανοχής

Η πρώην πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι, Αναστάζια Βολότσκοβα, μίλησε στο ρωσικό NTV, όπου προέβη σε βαρύγδουπες δηλώσεις για τα φημισμένα παγκοσμίως μπαλέτα: «είναι ένας τεράστιος οίκος ανοχής» είπε χαρακτηριστικά.

Η μπαλαρίνα έκανε λόγο για εξαναγκασμό σε σεξουαλικές υπηρεσίες και για διευθυντές που μοιράζουν πρωταγωνιστικούς ρόλους με αντάλλαγμα το σεξ.

Ήδη από το 2013, η Βολότσκοβα είχε πει ότι «τα κορίτσια πηγαίνουν εναλλάξ σε πάρτι με δείπνο και η συνέχεια στην κρεβατοκάμαρα». Τότε κατηγορήθηκε ότι θέλει να αμαυρώσει τη φήμη των Μπολσόι.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι λένε για εμένα» δήλωσε η μπαλαρίνα στο Daily Beast, ενώ παραδέχτηκε ότι είχε πάει κατά καιρούς στα διάφορα "gala nights”, όπως λέγονται, που διοργανώνονται για μπαλαρίνες και πλούσιους Ρώσους. Πρόσθεσε ότι πολλές συνάδελφοί της της είπαν παλιότερα ότι φοβούνται πως αν δεν πλαγιάσουν με τους ολιγάρχες και τους σπόνσορες, θα χάσουν τη δουλειά τους.

Φυσικά οι ισχυρισμοί της Βολότσκοβα έχουν βάση, την ίδια στιγμή, όμως, πολλές ακόμα είναι εκείνες οι χορεύτριες και ηθοποιοί που έχουν δουλειά, έχοντας απορρίψει ανήθικες προτάσεις. Το Daily Beast επικαλείται μια Ρωσίδα μπαλαρίνα, σολίστ των Μπολσόι, που έβρισε τόσο δυνατά κάποιον επιφανή – δήθεν – άντρα σε ένα πάρτι στο Λονδίνο, που την άκουσαν σε ολόκληρη την αίθουσα. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν έχασε ποτέ τη δουλειά της.

Πολλοί άντρες σκηνοθέτες θεωρούν ότι αν οι ηθοποιοί και οι χορεύτριες πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, είναι δικό τους πρόβλημα. Όσο υπάρχει αυτή η αντίληψη, τόσο πιο εύκολα κι απλά θα καλύπτονται περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων και παρενόχλησης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top