Κι άλλη πτώση του Σουλτς σε νέα δημοσκόπηση - Μπροστά η Μέρκελ

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά το προεκλογικό debate

Κι άλλη πτώση του Σουλτς σε νέα δημοσκόπηση - Μπροστά η Μ

Δεν ενθουσιάστηκαν οι Γερμανοί με το τηλεοπτικό debate μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του Μάρτιν Σουλτς, με τον τελευταίο να…πληρώνει τη νύφη.

Η εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Infratest dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD θέλει τους συντηρητικούς (CDU/CSU) της Μέρκελ να διευρύνουν το προβάδισμά τους έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) του Σουλτς, παραμένοντας σταθερά στο 37%. Την ίδια στιγμή, το SPD έπεσε στο 21% αφού έχασε δύο μονάδες.

Αυτό είναι, μάλιστα, το χαμηλότερο ποσοστό του κόμματος από τις αρχές του έτους.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση μετά το debate της Κυριακής. Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4-6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.503 ψηφοφόρων.

Τρίτη δύναμη παραμένει η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), με το ποσοστό της να είναι στο 11%, και τέταρτη η ριζοσπαστική Αριστερά, με άνοδο μιας μονάδας, σε ποσοστό 10%.

Μία μονάδα πάνω είναι και το φιλελεύθερο κόμμα (FDP), που βρίσκεται στο 9%, ενώ στα ίδια επίπεδα, με ποσοστό 8%, είναι οι Πράσινοι.

Όπως φανερώνουν αυτά τα ποσοστά, τόσο η AfD όσο και το FDP θα μπουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, καθώς το ποσοστό τους είναι μεγαλύτερο του 5%, που είναι το όριο.

Όπως όλα δείχνουν, ο επικρατέστερος, προς το παρόν, κυβερνητικός συνασπισμός θα είναι αυτός των συντηρητικών με το SPD, καθώς, εξαιτίας του κατακερματισμένου πολιτικού τοπίου, οποιοσδήποτε άλλος συνασπισμός θα είναι μη βιώσιμος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top