ΠΥΡΙΝΗ κόλαση στην Πορτογαλία! Τουλάχιστον 24 ΝΕΚΡΟΙ- Οι 16 απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δάσος στην περιοχή Λεϊρία

Τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 24 νεκρών είχε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο την περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ. Πολλές εκατοντάδες πυροσβέστες και 160 οχήματα συνέχιζαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τις προσπάθειες κατάσβεσής της.

Τρία από τα θύματα απεβίωσαν λόγω εισπνοής καπνού και άλλα «16 απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στον δρόμο που συνδέει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με το Καστανιέιρα ντε Πέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εσωτερικών Ζόρζε Γκόμες. Ακόμη, δύο άνθρωποι αγνοούνται. Ο Γκόμες είπε ακόμα ότι άλλοι 14 πολίτες τραυματίστηκαν, οι δέκα από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς και ότι τραυματίστηκαν και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πορτογάλος πρωθυπουργός: «Είναι η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια»

«Δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια» σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, κοντά στη Λισαβόνα.

«Προς το παρόν, έχουν επιβεβαιωθεί 24 θάνατοι, αλλά ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο», πρόσθεσε. «Η προτεραιότητα είναι να σωθούν οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί ακόμη να διατρέχουν κίνδυνο», συνέχισε.

Τέσσερα πύρινα μέτωπα

Ο υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα.

Πολλά χωριά επλήγησαν από τη φωτιά και η έκταση των ζημιών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή πλήρως.

Δύο αεροσκάφη Canadair στάλθηκαν σήμερα το πρωί από την Ισπανία για να συνδράμουν το έργο των Πορτογάλων πυροσβεστών, ανέφερε ο Γκόμες.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα επισκέφθηκε πολύ γρήγορα τον τόπο της τραγωδίας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων, «εξ ονόματος όλων των Πορτογάλων».

Η Πορτογαλία επλήγη από κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40° Κελσίου σε πολλές περιοχές, ενώ έπνεαν κατά τόπους ισχυροί άνεμοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top