Aπίστευτη δήλωση Ερντογάν σε Παυλόπουλο: «Η Φενέρ σήκωσε το τρόπαιο χάρη σε ένα Σέρβο και έναν Έλληνα»

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου

Τη νίκη της Φενερμπαχτσέ στον τελικό της φετινής Ευρωλίγκας, χρησιμοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να καταδείξει τη συνεργασία των χωρών της περιοχής, μιλώντας στη σύνοδο του ΟΣΕΠ που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ενδεικτικό στοιχείο της συνεργασίας των χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και του Εύξεινου Ποντου είναι ότι η τουρκική Φενέρ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ, χάρη στον Σέρβο προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ηγέτη τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή, Κώστα Σλούκα, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Μάλιστα σύμφωνα με την Milliyet απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο είπε:

«Μην ανησυχείς αγαπητέ μου φίλε, είναι και ο Κώστας Σλούκας. Που είναι Έλληνας και είναι και Φενέρμπαχτσέ», είπε ο Ερντογάν και φυσικά δήλωσε περήφανος για την επιτυχία της τουρκικής ομάδας και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

 

«Έχω όμως άλλο ένα ευχαριστώ να πω στον Ντάτσιτς (ΥΠΕΞ Σερβίας). Γνωρίζετε ότι χθες το βράδυ η Φενέρμπαχτσε της οποίας είμαι μέλος έγινε πρωταθλητής στο ευρωλίγκ στο μπάσκετ. Ο Κοτς και ο Ομπράντοβιτς ειναι Σέρβοι. Και ο Μπογντάοβιτς και Καλίντς είναι επίσης Σέρβοι. 

Ο αξιότιμος φίλος μου Έλληνας Προέδρος ας μην στεναχωριέται. Και ο δικός τους Σλούκας με τον ίδιο τρόπο είναι Έλληνας και παίζει επίσης στην Φενέρμπαχτσε. Με μια ωραία αλληλεγγύη η Φενέρμπαχτσε έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είμαστε περήφανοι. Αλλά πραγματικά μας ικανοποιεί το ίδιο που αυτός ο αγώνας έγινε σε πνεύμα fair play (δίκαιο παιχνίδι)», σημείωσε.

 


Kei'de Fenerbahçe Sohbeti από haberler

 

Ερντογάν: Ο ΟΣΕΠ να μετατραπεί σε μέσο επίλυσης προβλημάτων

 

Ο ΟΣΕΠ πρέπει να μετατραπεί σε μέσο επίλυσης των προβλημάτων των χωρών της περιοχής, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην εναρκτήρια ομιλία του στη σύνοδο της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη. 

“Μεταξύ των χωρών της περιοχής ασφαλώς μπορεί να υπάρχουν αρκετά πολιτικά και μάλιστα στρατιωτικά προβλήματα. Εμείς όσο πιο μακριά μπορούμε να κρατήσουμε τον ΟΣΕΠ από αυτά τα προβλήματα τόσο πιο εποικοδομητικά μπορούμε να εργαστούμε. Και μάλιστα πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε και πιο πέρα μετατρέποντας αυτή την οργάνωση σε μέσο επίλυσης των προβλημάτων αυτών. Για να το πετύχουμε αυτό πρέεπι να επικεντρώσουμε τις εργασίες μας σε αυτά που μας ενώνουν χωρίς να μπαίνουμε στα πολιτικά θέματα”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι βασικός όρος για το εμπόριο και τις επενδύσεις είναι η ημερία και η σταθερότητα και πρέπει να είναι στόχος όλων η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας. 

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του STAR στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top