Δικαιώνεται η Μελάνια Τραμπ: Αποζημίωση και «συγγνώμη» από την «Daily Mail»

Η διαμάχη τελειώνει με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να βγαίνει νικήτρια

Η Daily Mail θα αποζημιώσει την Μελάνια Τραμπ

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε γράψει από το star.gr ότι η Μελάνια Τραμπ αγρίεψε, ζητώντας αποζημίωση 150 εκατομμυρίων ευρώ από την «Daily Mail», επειδή σε ένα άρθρο της είχε υπονοήσει πως η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στο παρελθόν ήταν… συνοδός πολυτελείας.

Λίγο καιρό μετά, η Μελάνια δικαιώνεται, καθώς η βρετανική εφημερίδα καλείται να καταβάλλει αποζημίωση στην Μελάνια, ζητώντας παράλληλα «συγγνώμη» για το σχετικό δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, την Μεγάλη Τετάρτη, η «Daily Mail» ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει επανορθωτικό άρθρο:

«Συμφωνήσαμε να καταβάλουμε αποζημίωση και δικαστικά έξοδα», ανακοίνωσε η εφημερίδα, ενώ πληροφορημένη πηγή ανέφερε ότι το συνολικό ποσό που συμφώνησε να καταβάλει ο όμιλος βάσει του διακανονισμού είναι μικρότερο των 3 εκατ. δολαρίων.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Όλα έγιναν τον Αύγουστο του 2016, όταν ο αρθρογράφος της «Daily Mail», Webster Tarpley, ανέφερε πως «η Μελάνια εργαζόταν ως συνοδός κυριών τη δεκαετία του ’90, όταν και έκανε καριέρα ως μοντέλο».

Τότε η Μελάνια (που δεν ήταν ακόμα Πρώτη Κυρία), είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της Mail Media Inc στην Μέριλαντ, αλλά ο δικαστής αποφάσισε πως η υπόθεση δεν μπορούσε να συζητηθεί στη Μέριλαντ κι έτσι την απέρριψε.

Να σημειώσουμε, ότι η Μελάνια τότε δεν είχε μηνύσει μόνο την Mail Media Inc αλλά και τον μπλόγκερ και ραδιοφωνικό παρουσιαστή Webster Tarpley επειδή είχαν αναφερθεί στις φήμες περί συνοδού πολυτελείας.

Ο καιρός πέρασε, η Μελάνια Τραμπ έγινε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, αλλά… δεν ξέχασε.

Έτσι, αποφάσισε να υποβάλλει εκ νέου την αγωγή της τόσο κατά του βρετανικού μέσου όσο και κατά του αρθρογράφου, αυτή τη φορά σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου η εταιρία διατηρούσε γραφεία.

Λίγο καιρό μετά την πρώτη μήνυση, οι δικηγόροι της Μελάνια κατέθεσαν εκ νέου μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, προκειμένου να κλείσουν μια και καλή τα στόματα των επικριτών που είπαν πως η Μελάνια τα κάνει όλα για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη λόγω της ιδιότητας της.

Αφαιρώντας την αμφιλεγόμενη διατύπωση της αρχικής μήνυσης που έλεγε ότι «η κυρία Τραμπ είχε τη μοναδική ευκαιρία, που παρουσιάζεται μια φορά στη ζωή... να δημιουργήσει μια εμπορική επωνυμία σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, η κάθε μια απ’ τις οποίες θα μπορούσε να αποφέρει επαγγελματικές συνεργασίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για διάστημα πολλών ετών, στη διάρκεια των οποίων είναι μια απ’ τις πολυφωτογραφημένες γυναίκες του κόσμου», οι δικηγόροι της πρόσυθεσαν πως οι κατηγορίες προϊόντων θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αξεσουάρ, υποδήματα, κοσμήματα, καλλυντικά, είδη περιποίησης προσώπου, δέρματος, αρώματα κτλ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top