Οι τζιχαντιστές της διπλανής πόρτας - Πως από τα φουσκωτά κάστρα, περνούν στα όπλα και το αίμα

Ντοκιμαντέρ του Channel 4

Είναι συγκλονιστικό το πώς άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Λονδίνο,μεταμορφώνονται σε τρομοκράτες. Επηρεάζονται από την ηλεκτρονική προπαγάνδα, όπως δείχνει συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Channel 4.

Ο Καλίντ Μασούντ, ο μοναχικός λύκος του Ουέστμινιστερ δεν ήταν ο μόνος τζιχαντιστής που ήταν γέννημα θρέμμα Αγγλίας. Σε αρκετές γειτονιές στην καρδιά του Λονδίνου, διάφοροι εξτρεμιστές βγάζουν πύρινους λόγους υπέρ του Ισλάμ.Συλλαλητήρια μίσους σε κεντρικούς δρόμους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Aμπού Ραμίσα.Ο ακραίος προβοκάτορας γεννήθηκε και μεγάλωσε και εκείνοςστην Βρετανία. Ζούσε με την οικογένειά του στο ανατολικό  Λονδίνο. Νοίκιαζε φουσκωτά κάστρα για παιδικά πάρτι. Και όμως τώρα, είναι ένας από τους πιο καταζητούμενους άνδρες του κόσμου, ο νέος Τζιχάντι Τζον .

Το γκαράζ του σπιτιού του έγινε το αρχηγείο των τζιχαντιστών του Λονδίνου. Όταν η Σκότλαντ Γιάρντ άρχισε να τον υποπτεύεται, ήταν ήδη αργά. Είχε διαφύγει στη Συρία, όπως αναλυτικά μεταδώσαμε την Πέμπτη στο star.gr. Τον δρόμο του ακολούθησε ο Αμπού Χαλίμα, ο οποίος δούλευε ως οδηγός λεωφορείου στην βρετανική πρωτεύουσα. Αρκετές ήταν οι φορές που μοίραζε απροκάλυπτα φυλλάδια υπέρ του ISIS.

Μόνο τον Φεβρουάριο του 2015, κυκλοφόρησαν από το Ισλαμικό κράτος 892 προπαγανδιστικά βίντεο, φωτογραφίες, εκθέσεις και  ηχητικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top