Από το 2014 είχε προειδοποιήσει την Βρετανία ο ISIS –«Η σημαία μας θα κυματίζει πάνω από την Downing Street» - ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Στο φιλμ «ο Τζιχαντιστής της διπλανής πόρτας» ο μακελάρης Siddhartha Dhar και διάδοχος του Τζιχάντι Τζον είχε φανερώσει τις προθέσεις τους

Ο φόβος της τρομοκρατίας απλώνεται ξανά πάνω από την Ευρώπη, μετά την αιματηρή επίθεση στην Βρετανία. Ο δράστης Χαλίντ Μασούντ, ένας 52χρονος καθηγητής Αγγλικών, μποντιμπιλντεράς και πατέρας τριών παιδιών έδρασε σαν «μοναχικός λύκος», αν και η τζιχαντιστική οργάνωση ISIS ανέλαβε την ευθύνη του τρομοκρατικού χτυπήματος. Όσο νέα στοιχεία για τον δράστη βλέπουν το φως, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 50 λεπτών, με τον τίτλο «ο Τζιχαντιστής της διπλανής πόρτας», όπου αναφέρεται στους πιο επικίνδυνους εξτρεμιστές της Βρετανίας.

Ο ντοκιμαντερίστας Jamie Roberts πέρασε χρόνο με τον Siddhartha Dhar (γνωστό και ως Abu Rumaysah), που θεωρείται διάδοχος του δήμιου Τζιχάντι Τζον, του μακελάρη του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Siddhartha Dhar γεννήθηκε το 1984 στο Λονδίνο σε μια οικογένεια ινδουιστών και άλλαξε το όνομα του, όταν ασπάστηκε το Ισλάμ. Ήταν ιδιοκτήτης μιας εταιρίας που νοίκιαζε.. φουσκωτά κάστρα για παιδικά πάρτι. Χρησιμοποιεί τα social media για να προωθήσει τις απόψεις του και συμμετείχε σε διαδηλώσεις στη Βρετανία που είναι κατά των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των αραβικών καθεστώτων.

Siddhartha Dhar (γνωστός και ως Abu Rumaysah)

Αν και είχε συλληφθεί, είχε αφεθεί ελεύθερος και του είχε απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα, ο  Siddhartha Dhar κατέφερε να διαφύγει για το Παρίσι με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του και να φτάσει τελικά στη Συρία. Λέγεται ότι ζει στη Ράκκα από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ο  Siddhartha Dhar έγραψε το 2015 έναν...  ταξιδιωτικό οδηγό για το Ισλαμικό Κράτος, όπου τονίζει μεταξύ άλλων πως «αν νομίζετε ότι η  Νέα Υόρκη και το Λονδίνο είναι μέρη κοσμοπολίτικα,  τότε περιμένετε, μέχρι να πατήσετε το πόδι σας στο Ισλαμικό Κράτος. Εδώ έχω γνωρίσει διάφορους και πολύ διαφορετικούς ανθρώπους και αυτό είναι μια απόδειξη ότι η δύναμη του χαλιφάτου είναι πολύ ισχυρή» .

Όταν γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ (το 2014) ο Siddhartha Dhar απειλούσε ότι η βία θα κλιμακωθεί αν η βρετανική κυβέρνηση συνεχίσει να καταπιέζει τα μέλη της οργάνωσης του.

Η ταινία δείχνει τις εντάσεις που προκύπτουν μεταξύ κούρδων ακτιβιστών και οπαδοί του ισλαμικού κράτους, αποκαλύπτει επίσης τα κίνητρα και τα συναισθήματα των εξτρεμιστών.

Χαρακτηριστική είναι η σκηνή, όταν ο Siddhartha Dhar ανοίγει το γκαράζ του, το οποίο είναι γεμάτο με σημαίες του Ισλαμικού Κράτους. «Μια μέρα η μαύρη σημαία μας θα είναι παντού. Μια μέρα η σημαία αυτή θα κυματίζει στον αριθμό 10 της Downing Street (εκεί όπου βρίσκεται η οικία του εκάστοτε πρωθυπουργού)», ακούγεται να λέει.

Μια άλλη ανατριχιαστική στιγμή στο φιλμ είναι όταν τζιχαντιστές βλέπουν φωτογραφίες με τον Siddhartha Dhar μετά την φυγή του στη Συρία να ποζάρει με ένα παιδί, που κρατά όπλο. Άλλοι πάλι φαίνονται να τρώνε και να ξεκαρδίζονται βλέποντας σκληρά βίντεο του ISIS.

Σήμερα ο Siddhartha Dhar είναι από τους νούμερο ένα καταζητούμενους του κόσμου .

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top