Charlie Hebdo: Μαύρο Χιούμορ δυο χρόνια μετά την τραγική σφαγή!

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό «θυμάται» με τον δικό του τρόπο τα γεγονότα του 2015 και τι έχει ακολουθήσει

Charlie Hebdo: Μαύρο Χιούμορ δυο χρόνια μετά την σφαγη

Αύριο, Τετάρτη, θα κυκλοφορήσει το έκτακτο τεύχος του "Charlie Hebdo", με το εξώφυλλο του  αφιερωμένο στη δεύτερη επέτειο από την ένοπλη επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού, στο Παρίσι, στις 7 Ιανουαρίου 2015, που κατέληξε στο θάνατο 12 ανθρώπων.

Στο εξώφυλλο, με αφοπλιστικό "μαύρο" χιούμορ, ένας γελαστός άνδρας αναφωνεί "2017, επιτέλους το τέλος του τούνελ" κοιτώντας όμως μέσα στην κάννη του όπλου ενός τζιχαντιστή.

Η επίθεση στα γραφεία του περιοδικού εξόντωσε πολλούς από τους κορυφαίους σκιτσογράφους του. Το φετινό εξώφυλλο φιλοτεχνήθηκε από έναν από τους νεότερους καλλιτέχνες του περιοδικού, το αποκαλούμενο Foolz.

Η επίθεση στο Charlie Hebdo «εγκαινίασε» ένα κύμα τρομοκρατικών χτυπημάτων από ισλαμιστές στην Ευρώπη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους την τελευταία διετία.

Η σφαγή το 2015 διαπράχθηκε από τους αδελφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, στο όνομα του βραχίονα της αλ-Κάιντα στην Υεμένη. Έπεσαν νεκροί δύο ημέρες αργότερα μετά από πολιορκία και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στα περίχωρα του Παρισιού.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top