ΦΩΤΟ ΣΟΚ: Παιδάκια- σκλάβοι φτιάχνουν ράγες τρένου! Δουλεύουν τουλάχιστον 10 ώρες

Δεν ζουν ευτυχισμένα παιδικά χρόνια

Είναι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν σοκ. Παιδάκια, τα οποία δεν έχουν κλείσει καλά- καλά τα πέντε τους χρόνια, δεν παίζουν ανέμελα με τους συμμαθητές τους, δεν γελάνε… Δουλεύουν σαν δούλοι στις ράγες του τρένου στη Βόρεια Κορέα.

Σκάβουν, βγάζουν μπάζα, κουβαλάνε πέτρες, φτιάχνουν με σφυρί τις ράγες... Δουλεύουν χωρίς σταματημό, δεν σηκώνουν κεφάλι για τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα... Ώρες που θα έπρεπε να τις περνούν στο σχολείο... χτίζοντας το μέλλον τους.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από μυστικούς πράκτορες κοντά στον σταθμό Rimpo της επαρχίας Τσαγκάνγ-ντο στη Βόρεια Κορέα και δημοσιεύτηκαν από την Mirror. Ο Μάικλ Γκλέντινινγκ, ο οποίος εργάζεται για την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, είπε στην εφημερίδα ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης ανθρώπου.

“Εκατομμύρια παιδιά από την Βόρεια Κορέα αναγκάζονται να κάνουν σκληρές δουλειές και αυτό τους “κλέβει” την ευκαιρία τους για μία ευτυχισμένη παιδική ηλικία” πρόσθεσε. Ο ίδιος τόνισε ότι όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά τόσο μεγάλη ψυχολογική βλάβη όσο και σωματική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την παγκόσμια σκλαβιά, περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι από την Βόρεια Κορέα, με πληθυσμό 25 εκατομμυρίων, αναγκάζονται να δουλεύουν σε συνθήκες σκλαβιάς.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top