Ο Ερντογάν θέλει να επαναφέρει στα σχολεία το Οθωμανικό Αλφάβητο

«Είτε τους αρέσει, είτε όχι, η συγκεκριμένη γλώσσα θα διδάσκεται και θα μαθαίνεται»

Ο Ερντογάν θέλει να επαναφέρει στα σχολεία το Οθωμανικό Αλφάβητο

​Μεγάλες αλλαγές στο τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα θέλει να κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι είναι υπέρ της διδασκαλίας της οθωμανικής γλώσσας, με το αραβικό αλφάβητο, στη Μέση Εκπαίδευση, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

«Η κατάργησή της ήταν μία τραγωδία γι’ αυτό το έθνος, το οποίο είχε ανώτερη επιστημονική κληρονομιά, αλλά έχασε τη σοφία του», δήλωσε ο Ερντογάν από την Άγκυρα, μιλώντας σε εκδήλωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ίδιο η επαναφορά της διδασκαλίας της οθωμανικής γλώσσας είναι αναγκαία για να επανασυνδεθούν οι νεότερες γενιές των ομοεθνών του με τις ρίζες τους και να μπορούν να διαβάζουν τις επιτύμβιες στήλες, που είναι γραμμένες στα αραβικά.

«Είτε τους αρέσει, είτε όχι, η οθωμανική γλώσσα θα διδάσκεται και θα μαθαίνεται σ’ αυτή τη χώρα», τόνισε. Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι, η διδασκαλία στα σχολεία της οθωμανικής γλώσσας θα είναι υποχρεωτική, απορρίπτοντας οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το θέμα.

Πάντως τα σχέδια του αναμένεται να προκαλέσουν την οργή της κοσμικής κοινωνίας της χώρας, που υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος προωθεί όλο και περισσότερο την ισλαμική ατζέντα.

Για την ιστορία ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, ήταν αυτός που κατάργησε την οθωμανική γλώσσα το 1928, αντικαθιστώντας το αραβικό αλφάβητο με το λατινικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top