Oι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν απ' άκρη σ' άκρη σ' ολόκληρη την χώρα, δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών. O μετεωρολόγος του Star, Θοδωρής Κολυδάς, περιγράφει πότε πέφτουν οι άνεμοι και τι γίνεται με το δεύτερο κύμα καύσωνα, που έρχεται τις επόμενες μέρες.
Καιρός: Σε κατάσταση συναγερμού για τα μποφόρ και αύριο
Στη Ραφήνα μετά τις 20:30 έπεσαν λίγο οι άνεμοι. Τα πράγματα και αύριο θα είναι δύσκολα - όχι όπως σήμερα που είχαμε τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ - αλλά και πάλι η μισή χώρα θα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού 3 ή 4 όπως μας προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία.
Οι βοριάδες θα είναι και πάλι ενισχυμένοι στο κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο και θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ.
Φωτιά Ιεράπετρα: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης όλες οι πυρόπληκτες περιοχές
Καιρός: Πέφτουν τα μποφόρ το Σαββατοκύριακο - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Οι άνεμοι το Σαββατοκύριακο πέφτουν στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
Η ζέστη της κεντρικής Ευρώπης μετατοπίζεται στα Βαλκάνια και τη χώρα μας, καθώς πλησιάζει ο θερμικός θόλος. Θα υπάρξει μετατόπιση της ζέστης προς την περιοχή μας με θερμοκρασίες την Τρίτη και Τετάρτη, που θα φτάσουν τους 40 με 41 βαθμούς. Πάντως η Τετάρτη θα είναι η πιο ζεστή ημέρα - και μετά ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.