Τζάνειο: Χαροπαλεύει η 62χρονη μετά τη λανθασμένη μετάγγιση

Άφαντος ο νοσηλευτής – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα

Έρευνα για την λανθασμένη μετάγγιση αίματος που έγινε στο Τζάνειο νοσοκομείο σε 62χρονη, η οποία παλεύει τώρα για τη ζωή της έχει διατάξει ο εισαγγελέας. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει δοθεί εντολή στον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να ξεκινήσουν έρευνες στο νοσοκομείο για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το πρωτοφανές λάθος από νοσηλευτή.

Τζάνειο: «5% πιθανότητες να επιβιώσει η 62χρονη» - Αναζητείται ο νοσηλευτής

Η κατάσταση της υγείας της 62χρονης είναι εξαιρετικά κρίσιμη,  καθώς παρουσιάζει ανεπάρκεια σε πέντε ζωτικά όργανά της, τα νεφρά, τους πνεύμονες, την καρδιά και τον εγκέφαλο. 

Οι γιατροί δίνουν μόλις 5% πιθανότητες να τα καταφέρει η γυναίκα, ενώ, αν επιβιώσει, το πιθανότερο είναι να είναι φυτό. 

Τζάνειο: «Δεν είχαν πάρει πρέφα» - Ξεσπά ο γιος της άτυχης 62χρονης

Η οικογένεια της 62χρονης έχει καταθέσει μήνυση κατά του νοσηλευτή που φέρεται να έκανε το λάθος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ. 

Τζάνειο: «Σακάτεψαν τη μητέρα μου»

Ο γιος της 62χρονης κατήγγειλε πως πέρα από το αδιανόητο λάθος του νοσηλευτή, το νοσοκομείο καθυστέρησε να τον ενημερώσει και αν του δώσει τον ιατρικό φάκελο της μητέρας του. 

Γιαννάκος στο STAR: «Έπρεπε να τριπλοτσεκάρει πριν χορηγήσει το αίμα»

«Μιλούσε η μητέρα μου πριν γίνει η μετάγγιση και περπατούσε και όλα. Μετά τη μετάγγιση αίματος άρχισαν οι κρυάδες, έκανες σπασμούς, εμετούς. Έπεσε σε κώμα και η μητέρα μου αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμα. Μέχρι και ο διευθυντής του νοσοκομείου μου είπε ότι 30 χρόνια δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό το πράγμα, τέτοιο λάθος. Το λάθος, μου λέει, είναι τραγικό. Για καλό την πήγα και έγινε χειρότερα. Μας ενημέρωσαν ότι έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας. Δεν μας έχει καλέσει κανένας. Εγώ θέλω να ζήσει η μητέρα μου. Η αριστερή της μεριά έχει μείνει παράλυτη αυτή τη στιγμή. Είναι σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάστασή της. Υπάρχει πιθανότητα να μείνει και φυτό. Πάμε στα νοσοκομεία για να κάνουν καλά τους ανθρώπους και φοβόμαστε μη φύγουν οι άνθρωποί μας. Εγώ τη μητέρα μου την άφησα καλά και μου την σακάτεψαν», είπε.

Τζάνειο: «Δεν υπήρξε παρουσία γιατρού»

Ο νομικός Βασίλης Χειρδάρης και ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και σχολίασαν το περιστατικό. 

Τζάνειο: «Αν ζήσει, κινδυνεύει να μείνει φυτό» - Ξεσπά ο γιος της ασθενούς

«Αυτό είναι τόσο τραγικό που σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς λειτουργεί το σύστημα υγείας. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα… δεν φταίει μόνο αυτός», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Όπως είπε, η γυναίκα, ενώ θα έπρεπε να νοσηλεύεται στη Νευρολογική Κλινική, βρέθηκε στην Παθολογική. Υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε ιατρός παρών κατά τη μετάγγιση – γεγονός που αντίκειται στις προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς ακόμα και σε αιμοδοσία για εθελοντές υπάρχει πάντα ιατρική επίβλεψη. Παράλληλα, τόνισε πως ο εμπλεκόμενος ήταν βοηθός νοσηλευτή, χωρίς βεβαιωμένα προσόντα ή εξειδίκευση για τέτοιες πράξεις.

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή - Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά

Τζάνειο: Αναζητείται ο νοσηλευτής

Η αστυνομία αναζητεί τον νοσηλευτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Open έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του, λέγοντας πως είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τον Γ. Καλλιακμάνη οι πειθαρχικές έρευνες στο παρελθόν σπανίως καταλήγουν σε κυρώσεις.

«Από τις πειθαρχικές έρευνες δεν έχουμε δει να τιμωρούνται κάποιοι έπειτα από ΕΔΕ», υπογράμμισε.

Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές επικεντρώνονται στη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη η μετάγγιση. Το πρωτόκολλο ορίζει αυστηρά βήματα:

  • Υποχρεωτική ταυτοποίηση του ασθενή πριν από κάθε μετάγγιση
  • Παρουσία ειδικευμένου γιατρού και νοσηλευτή κατά τη διαδικασία
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top