Δεκτή έγινε από τον Άρειο Πάγο η αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας μετά από αίτηση των συγγενών κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, η οποία απάλλαξε τους κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Πιερρακάκης για Μάνδρα και Μάτι: Παραιτείται το Δημόσιο από ένδικα μέσα
Ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την απόφαση του δικαστηρίου και στέλνει πίσω την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για να δικαστούν ξανά τρεις από τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Οι τρεις κατηγορούμενοι που θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο είναι η πρώην δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο πρώην προϊστάμενος της ΥΔΟΜ και μια υπάλληλος της περιφέρειας, υπεύθυνη για την αστυνόμευση των ρεμάτων.
Το αδίκημα παραγράφεται στις 15 Νοεμβρίου 2025, κάτι που σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς.