Στη χριστιανική παράδοση, η διατροφή της Μεγάλης Παρασκευής είναι ίσως η πιο αυστηρή της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι πιστοί αποφεύγουν κάθε ζωικό προϊόν, ακόμη και το λάδι. Το τραπέζι είναι λιτό: χωρίς κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, αυγά και, συχνά, ούτε ίχνος λαδιού. Τα φαγητά είναι απλά, συχνά σερβιρισμένα κρύα, ώστε να μην ανάβει ούτε καν φωτιά στην κουζίνα. Αυτή η λιτότητα αντανακλά το πένθος για τον Εσταυρωμένο, μα και τη σεμνότητα που καλείται να επιδείξει ο άνθρωπος ενώπιον του Θείου Πάθους.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο dnews.gr