Χαλκίδα: «Φύλλο και φτερό» οι φορολογικές υποθέσεις των τελευταίων ετών

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, Παρασκευή 24/5 οι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των εφοριακών στην Χαλκίδα, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους. Προηγουμένως, όμως, οι δικαστικές αρχές είχαν αποφασίσει την προφυλάκιση της προϊσταμένης της ΔΟΥ και της 67χρονης εφοριακού. 

Χαλκίδα: Οι εκβιασμοί της «Μεγάλης», τα τεφτέρια και τα νέα πρόσωπα

Χαλκίδα: Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι

'Ολοι οι κατηγορούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι έχουν περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και εγγυήσεις από 10.000 εως 20.000 ευρώ.

Ο βασικός ισχυρισμός τους είναι πως δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση, και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία που να δείχνουν ότι είχαν συμμετοχή σε όλο αυτό, ανέφερε η Τασούλα Παπανικολάου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί αφέθηκαν οι πέντε ελεύθεροι και προφυλακίστηκαν η προϊσταμένη και η 67χρονη υπάλληλος της Εφορίας.

κύκλωμα των εφοριακών στην Χαλκίδα

Η έρευνα στηρίζεται σε συνομιλίες ενώ μόνο δύο μάρτυρες επιχειρηματίες της περιοχής είναι αυτοί που έχουν δώσει στοιχεία για τις δυο γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα του ενός επιχειρηματία -10.000 ευρώ- βρέθηκαν στο γραφείο της προϊσταμένης και ακολούθησαν οι συλλήψεις.

ΔΟΥ Χαλκίδας: Η δράση της «Μεγάλης» - Είχε τον έλεγχο της οργάνωσης

Επιπλέον σε κατάθεσή του, αστυνομικός αναφέρει ότι η προϊσταμένη έδωσε κάποια στοιχεία για τη μοιρασιά ενός ποσού 10.000 ευρώ.

Χαλκίδα: «Πόσες φορές δεν έχετε δώσει φακελάκι;»

Η υπόθεση δεν κλείνει, για την ακρίβεια μόλις άνοιξε και η έρευνα πια διενεργείται σε πολλά επίπεδα, καθώς οι αρχές θα κάνουν «φύλλο και φτερό» φορολογικές υποθέσεις των τελευταίων ετών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top