Η Αθήνα η πιο... μοσχομυριστή πόλη της Ευρώπης!

Οι λόγοι που την έφεραν στην πρώτη θέση

Η Αθήνα Η Πιο... Μοσχομυριστή Πόλη Της Ευρώπης

Οι άνθρωποι που ζουν στην Αθήνα μπορεί να διαφωνούν, αλλά μια πρόσφατη μελέτη που αναλύει 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη διαπίστωσε ότι η ελληνική πρωτεύουσα είναι η πόλη με την καλύτερη μυρωδιά στη γηραιά ήπειρο!

Η μελέτη του HAYPP εξέτασε παράγοντες όπως η καθαριότητα και η αναλογία των ανθοπωλείων, των αρτοποιείων και των καταστημάτων αρωμάτων, προκειμένου να  δώσει τη νικήτρια πόλη. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Αθήνα!

Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, η Αθήνα κέρδισε την πρωτιά χάρη στις πολυσύχναστες λαϊκές αγορές της, το άρωμα των φρέσκων προϊόντων, των βοτάνων και των λαχταριστών ελληνικών λιχουδιών που υπάρχουν στον αέρα κάθε γωνιάς της πόλης.

Η Αθήνα η πιο... μοσχομυριστή πόλη της Ευρώπης

Φωτογραφία pexels  (jimmy teoh)

«Η Αθήνα είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις», υποστηρίζει η μελέτη, σημειώνοντας 8,3 στα 10 στο «οσμόμετρο». «Από την τυρόπιτα μέχρι τον, τα αρτοποιεία της πόλης προσφέρουν σοβαρή ικανοποίηση της όσφρησης», τονίζεται

Εκτός των αρτοποιών, ένα άλλο χαρακτηριστικό της Αθήνας την έφερε στην κορυφή: τα δεκάδες ανθοπωλεία που μπορεί κανείς να τα βρει οπουδήποτε. Ειδική μνεία γίνεται στα ανθοπωλεία της Βουλής, με τα μοσχομυριστά και φρέσκα άνθη τους! 

Λουλούδια Αθήνα

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Γιώργος Κονταρίνης)

«Η Αθήνα είναι ένας παράδεισος με λουλούδια, με 31 ανθοπωλεία και 22 αρωματοποιία ανά 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι το λεπτό άρωμα απλώνεται σε κάθε γωνιά της πόλης», εξηγεί η έρευνα.

Τη λίστα με τις πιο... μοσχομυριστές πόλεις της Ευρώπης συμπληρώνουν: 

  1. Αθήνα
  2. Παρίσι
  3. Ζυρίχη
  4. Δουβλίνο
  5. Λουξεμβούργο
  6. Λευκωσία
  7. Βουκουρέστι
  8. Βαλέτα
  9. Άμστερνταμ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top