Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του αστυνομικού

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον Πειραιά

Οι στιγμές που ακολούθησαν μετά την κατάρρευση της μονοκατοικίας στον Πειραιά, όπου «χάθηκε» ο 31χρονος αστυνομικός προκάλεσαν πανικό στο Πασαλιμάνι. Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν για ώρα να απεγκλωβίζουν τον Αγαθάγγελο, όμως το κατάφεραν ήταν πια αργά.

Πειραιάς: Εννέα συλλήψεις για την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ο Αλέξανδρος Γύγος εξασφάλισαν βίντεο ντοκουμέντο μετά την τραγωδία και τις προσπάθειες ανάσυρσης του αστυνομικού.

Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα, στο σημείο επικράτησε πανικός. Παντού υπήρχε σκόνη, ενώ τα συντρίμμια του σπιτιού έφτασαν στον δρόμο και καταπλάκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα. 

Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά

Κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν στους πυροσβέστες ότι μέσα στο φορτηγό πήδηξε για να σωθεί ένας άνδρας. Αυτός ήταν ο Αγαθάγγελος, ο νεαρός αστυνομικός. Τότε, ένας σκαρφάλωσε στο φορτηγό, όπως και οι συνάδελφοί του, ενώ άνδρες και γυναίκες του ΕΚΑΒ έτρεξαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους υπόλοιπους τραυματίες. 

Επιχείρηση ανάσυρσης του αστυνομικού που καταπλακώθηκε από μπάζα στον Πειραιά

Επιχείρηση απεγκλωβισμού αστυνομικού στον Πειραιά

Λίγα λεπτά μετά, οι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τον Αγαθάγγελο μέσα στην καρότσα του φορτηγού και με ένα τρυπάνι προσπάθησαν να σπάσουν το τσιμέντο για να τον απεγκλωβίσουν.

Πειραιάς: Έκανε δύο μεροκάματα γιατί ήθελε να αγοράσει δικό του σπίτι

Ο μάχιμος ειδικός φρουρός της νοτιοανατολικής Αττικής ήταν στην οικοδομή γιατί πάλευε για ένα δεύτερο μεροκάματο. 1.000 ευρώ έπαιρνε στην αστυνομία και με τις υπερωρίες έφτανε με το ζόρι 1.100. 

Ο Αγαθάγγελος είχε βάλει στόχο να αγοράσει μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα για να μη δίνει άλλο λεφτά στα ενοίκια. Έτσι, μόλις έβγαζε τη στολή της ΔΙΑΣ , φορούσε εκείνη του εργάτη. Δεν έδινε μάχη μόνο κατά της εγκληματικότητας, αλλά και μάχη επιβίωσης. 

Ηταν εργατικός και φιλότιμος. Μεγαλωμένος από φτωχή οικογένεια με τρία παιδιά. Οι γονείς του  τον έμαθαν να μη φοβάται τη δουλειά... Αυτό έκανε κι εκείνος.

Πριν μπει στο σώμα έκανε δεκάδες δουλειές. Μέχρι και στην Κρήτη είχε πάει για να κλαδέψει ελιές.

Η οικοδομή της παρανομίας στον Πειραιά

Η τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Πασαλιμάνι, στην οδό Νεωρίων, τη στιγμή που εκτελούνταν εργασίες στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκε κάποιο δοκάρι και  ξαφνικά τμήμα του κτιρίου άρχισε να καταρρέει. Η ηλεκτρονική άδεια που είχαν πάρει ήταν για μικρές εργασίες, με τους κατοίκους, όμως, να λένε ότι τέτοιες δε γίνονταν, άκουγαν να σπάνε τοίχους. 

Ο 47χρονος εργολάβος, ο οποίος είχε πάρει άδεια για μικρές εργασίες και έσπαγε τοίχους μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, το όνομά του απασχολεί για δεύτερη φορά την αστυνομία μέσα σε λίγες μέρες, καθώς στις 20 Μαρτίου το συνεργείο του εντοπίστηκε να κάνει παρανομες εργασίες σε διαμέριμα στην οδό Ταϋγέτου στα Πατήσια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top