Καιρός: Άσχημα τα νέα για το Πάσχα

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία - Με τι καιρό θα ψήσουμε τον οβελία

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει, και αν και είναι ακόμα σχετικά νωρίς για να πουν με βεβαιότητα οι μετεωρολόγοι με τι καιρό θα ψήσουμε τον οβελία, υπάρχουν κάποια πρώτα στοιχεία, που δίνουν μια εικόνα. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι μέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα χαρακτηρίζονται από έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη το κύμα αυτό θα μετατοπιστεί από την Ιταλία και την κεντρική Μεσόγειο προς τη χώρα μας, προκαλώντας έντονο επεισόδιο και δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. 

Καθώς όμως πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένονται χαμηλά βαρομετρικά που θα καταφτάσουν από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα θα είναι άστατος, με βροχοπτώσεις. Ο υδράργυρος θα πέσει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες από 19 – 23 βαθμούς Κελσίου. 

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top