«Ο μπαμπάς πάλι χτύπησε τη μαμά»: Η καταγγελία 15χρονου στην Άμεση Δράση

Κατήγγειλε τον πατέρα του για ενδοοικογενειακή βία

Βίντεο Ερτ

Ένας 15χρονος στη Θεσσαλονίκη κάλεσε την Άμεση Δράση και κατήγγειλε την άγρια κακοποίηση της μητέρας του από τον πατέρα του. Η γυναίκα, ωστόσο, είπε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του συζύγου της.

Στη φυλακή 30χρονος που ξυλοκοπούσε τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους

Ο έφηβος, μη μπορώντας να αντέξει άλλο την κακοποίηση που υπέστη συστημάτικα η μητέρα του, στην οποία ήταν μάρτυρας τόσο ο ίδιος όσο και τα αδέλφια του, αποφάσισε να αναλάβει δράση για να προστατεύσει την οικογένειά του. Έτσι, όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα από οικογενειακή φίλη για να τον ενημέρωσει ότι ο πατέρας του κακοποιούσε εκείνη την ώρα τη μητέρα του, ο 15χρονος κάλεσε το 100 και κατήγγειλε τον πατέρα του.

«Σκέφτηκα ότι ο μπαμπάς πάλι χτύπησε τη μαμά και αμέσως κάλεσα το 100. Ήμουν μακριά και σκέφτηκα ότι δε θα φτάσω εγκαίρως. Νιώθω ότι πρέπει να προστατέψω τη μαμά μου. Όταν λείπω από το σπίτι το μυαλό μου είναι συνεχώς εκεί», κατέθεσε ο ανήλικος στους αστυνομικούς, εκφράζοντας την επιθυμία του να φύγει ο πατέρας του από το σπίτι.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας και συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον 50χρονο για ενδοοικογενειακή βία. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, απλή και επικίνδυνη. 

Ο δράστης με καταγωγή από την Αλβανία είναι σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και με παρελθόν εγκλεισμού στις φυλακές.
Από την πλευρά της, η 44χρονη μητέρα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top