Καρδίτσα: Καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς για ακατοίκητα σπίτια

Έχουν περάσει έξι μήνες από την κακοκαιρία Daniel - Τι καταγγέλουν κάτοικοι

Τον απόλυτο παραλογισμό βιώνουν ακόμη κάποιοι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία. Δεν τους φτάνει η αγωνία που έχουν για το πως θα ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους από την αρχή, αλλά όπως καταγγέλλουν στο STAR και τη Δήμητρα Τζιότζιου καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς για σπίτια που είναι μέσα στη λάσπη και χωρίς ρεύμα. 

Πλημμύρες Θεσσαλία: Σχέδιο ανασυγκρότησης προβλέπει μετεγκατάσταση χωριών!

Θεσσαλία: Στέλνουν λογαριασμούς ρεύματος σε ακατοίκητα σπίτια 

Μπορείη η Μεταμόρφωση Καρδίτσας να εξαφανίστηκε από τον χάρτη, καθώς τα νερά από την κακοκαιρία Daniel είχαν ξεπεράσει τα εφτά μέτρα, οι λογαριασμοί του ρεύματος όμως εξακολουθούν να αποστέλλονται κανονικά σε σπίτια που δεν κατοικούνται.

«Ήρθανε λογαριασμοί γύρω στα 100€. Έχει προκαλέσει ένα χάος μπορώ να πω έτσι αυτή η κατάσταση τώρα με το ρεύμα», λέει ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας Πέτρος Κοντογιάννης. 

Το Σωτήριο Λάρισας που πνίγηκε από την κακοκαιρία Danielοι κάτοικοι - παρόλο που έχουνε εγκαταλείψει τα σπίτια τους - εξακολουθούν να λαμβάνουν αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος και νερού τους οποίους αδυνατούν να πληρώσουν. 

«Από τον Σεπτέμβριο έως και τώρα που ήρθε ο λογαριασμός έχω πληρώσει 300€ σε σπίτι που δεν κατοικείται», λέει κάτοικος της περιοχής που το σπίτι της καταστράφηκε από την κακοκαιρία. 

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Το σχέδιο των Ολλανδών για τη «θωράκιση» του κάμπου

«Δεν μπορώ να τους πληρώσω, όχι δεν τους πλήρωσα τους λογαριασμούς. Είναι απλήρωτοι, παίρνουν τηλέφωνο, μήνυμα στο κινητό... έχω μήνυμα σήμερα κιόλας. Με έχουν πάρει και από δικηγορικό γραφείο». 

Άλλη εικόνα παρουσιάζει η ΔΕΗ 

Εντελώς διαφορετική εικόνα όμως παρουσιάζει η ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή των καταστροφών έχει προχωρήσει σε πλήρη αναστολή διαδικασιών είσπραξης και δεν υπάρχει καμία όχληση προς τους πελάτες στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν καθοριστεί με ΚΥΑ», αναφέρει η επίσημη τοποθέτηση. 

Τεχνική έκθεση - κόλαφος για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Ωστόσο από τη ΔΕΗ επισημαίνουν πως εφόσον υπάρχουν αστοχίες στο σύστημα, θα τις διορθώσουν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top