Nova: Ψηφιακές δράσεις προστασίας και ανάδειξης του Υμηττού

Κάμερες, αισθητήρες και drones στο πρωτοποριακό «SMART YMMHTOS»

Το πρωτοποριακό έργο της Νova για την πρόληψη και τη διαχείριση κρίσεων στον Υμηττό/ Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star 

Στο πλαίσιο του Forum του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης του Υμηττού που έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στις 11&12 Μαρτίου, η Nova παρουσίασε το πρωτοποριακό έργο πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων στον Υμηττό, το οποίο συνεισφέρει στην Πολιτική Προστασία, την ανθεκτικότητα των πόλεων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.  

Η Nova σε συνεργασία με την Satways ανέπτυξε το έργο «Ψηφιακές Δράσεις Προστασίας και Ανάδειξης του Υμηττού». Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο διαχείρισης και ελέγχου, το οποίο ενημερώνεται από κάμερες που εφαρμόζουν τεχνητή νοημοσύνη, αισθητήρες και drones, και καθιστά εφικτή την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων φορέων, αλλά και την πρόληψη φυσικών καταστροφών, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. 

Το έργο «SMART YMMHTOS» περιλαμβάνει δράσεις που εντάσσονται σε ένα ενιαίο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα με δύο αλληλένδετα υποσυστήματα Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων για την Πολιτική Προστασία και Ανάδειξη του Υμηττού, αλλά και Ανάπτυξη της Φιλοδασικής Συνείδησης. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του επιχειρησιακού κέντρου προστασίας του Υμηττού ενώ βραβεύθηκαν φορείς και εθελοντές για την προσφορά τους στην προστασία και ανάδειξη του Υμηττού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top