Μεταξοχώρι Λάρισας: Εκδρομή στο ομορφότερο χωριό του Κισσάβου

Πλατάνια, πέτρινα σπίτια και βυζαντινές εκκλησίες στον τόπο του μεταξιού

Επισκεφθείτε το πανέμορφο Μεταξοχώρι Λάρισας, εκεί όπου τα πλατάνια, τα πέτρινα σπίτια και οι βυζαντινές εκκλησίες πρωταγωνιστούν! / Φωτογραφίες: facebook.com/metaxochoriagias

Θέλετε να κάνετε μία τριήμερη εκδρομή στη φύση και ψάχνετε για έναν ήσυχο και γραφικό προορισμό με βαθιά ιστορία, έναν τόπο όπου πρωταγωνιστούν το καλό φαγητό και η ζεστή φιλοξενία, ενώ οι αργοί ρυθμοί θα σας κάνουν να αποδράσετε από την κουραστική καθημερινότητα; Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το ατμοσφαιρικό Μεταξοχώρι Λάρισας.

25η Μαρτίου: 2+1 πανέμορφα μέρη για το ιδανικό τριήμερο


Το Μεταξοχώρι βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 300 μέτρων στην πλαγιά του Κισσάβου, δίπλα στο χωριό Αγιά, σε απόσταση 37 χλμ από τη Λάρισα. Τα δύο αυτά χωριά συνδέονται μαγικά, ενώ ο επισκέπτης περνά από το ένα στο άλλο διασχίζοντας πλακόστρωτα δρομάκια και συναντώντας πανέμορφα πέτρινα σπίτια.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μέρος μέσα σε μία καταπράσινη τοποθεσία, με πανύψηλα πλατάνια, ενώ ο Αρμυρός ποταμός που περνά δίπλα του, καθώς και η πανέμορφη πλατεία του χωριού, θα δώσουν μία ξεχωριστή νότα στις διακοπές σας. 

Ελάτη: Τριήμερη εκδρομή στο πανέμορφο ορεινό χωριό των Τρικάλων

Το Μεταξοχώρι, το οποίο θεωρείται από τους αρχαιότερους οικισμούς της επαρχίας Αγιάς, ξεχωρίζει για πολλούς λόγους, κάποιοι από τους οποίους είναι τα πετρόχτιστα αρχοντικά, οι βυζαντινές εκκλησίες, οι πανέμορφοι φροντισμένοι κήποι του χωριού, τα πολιτιστικά μνημεία και η πλούσια ευφορία που χαρακτηρίζει το έδαφος της περιοχής, ενώ όταν πλησιάσει η περίοδος παραγωγής του μεταξιού ο τόπος πλημμυρίζει από έναν αστικό αέρα αρχοντιάς.   

Διακοπές με τον σκύλο μας στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας


Τι θα κάνετε στο Μεταξοχώρι

  • Εντυπωσιαστείτε από την επίσκεψή σας στις βυζαντινές εκκλησίες του Μεταξοχωρίου, 12 στον αριθμό, από τις οποίες ξεχωρίζουν ο Άγιος Νικόλαος, με τον ασημένιο τρούλο, καθώς και η Αγία Παρασκευή
  • Περάστε τη ρεματιά και ανηφορίστε προς την όμορφη παλιά γειτονιά και το εντυπωσιακό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο είναι μέσα στα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά. Από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά τον μεγαλοπρεπή αυτόν τόπο

 

  • Δείτε από κοντά τα αρχοντικά Βατζιά και Τζήμερου, δίπλα στο οποίο υπάρχει το ψηλό δέντρο «γκαβτζιά», το οποίο έχει φυτρώσει μέσα στο βράχο (εκεί λέγεται ότι ανέβηκε ο Κοσμάς ο Αιτωλός το 1765 για να μιλήσει στους κατοίκους)
  • Ανακαλύψτε το μεταβυζαντινό υδραγωγείο, το οποίο βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, από το οποίο έχουν απομείνει 8 καμάρες
  • Περιηγηθείτε στο πανέμορφο Μεταξοχώρι με τα πετρόχτιστα αρχοντικά και πιείτε τον καφέ σας στη χαρακτηριστική κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από επιβλητικά πλατάνια. 

Λιτόχωρο Πιερίας: Το ιδανικό ορμητήριο για διακοπές σε βουνό και θάλασσα


Διαμονή και φαγητό

Ζήστε την απόλυτη εμπειρία διαμονής σε έναν από τους πετρόχτιστους ξενώνες του χωριού. Πρόκειται για παλιά πέτρινα σπίτια του 19ου αιώνα, τα οποία έχουν μεταμορφωθεί στους πιο όμορφους ξενώνες της Ελλάδας, με μοναδικά παραδοσιακά δωμάτια. 

Τέλος, όσον αφορά στο φαγητό, μη διστάσετε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες χειροποίητες πίτες, πρόβεια παϊδάκια, κοντοσούβλι, σκορδαλιά με καρύδι σε ντόπια μυστική συνταγή, πεντανόστιμα φρέσκα αυγά, τοπικά τυριά και ντόπια γιαούρτια.


Πώς θα πάτε στο Μεταξοχώρι Λάρισας

Για να φτάσετε στο Μεταξοχώρι από την Αθήνα οδικώς, θα χρειαστεί να διανύσετε 375 χλμ και θα είστε εκεί σε περίπου 4 ώρες. Από τη Θεσσαλονίκη θα χρειαστείτε 2 ώρες περίπου και θα διανύσετε 174 χλμ.

Στο χωριό Μεταξοχώρι πάμε από Λάρισα προς Αγιά. Μπαίνοντας στην Αγιά, στην πρώτη διασταύρωση στρίβουμε αριστερά. Έπειτα από μερικά μέτρα βρισκόμαστε ήδη στο Μεταξοχώρι, τα σπίτια του οποίου έχουν ενωθεί με την Αγιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top