25η Μαρτίου: 2+1 πανέμορφα μέρη για το ιδανικό τριήμερο

Τριήμερη εκδρομή στο βουνό ή τη θάλασσα

Σκύρος: Ένα ξεχωριστό στολίδι των Σποράδων  / βίντεο ΕΡΤ

Φέτος η αργία της 25ης Μαρτίου «πέφτει» Δευτέρα και εμείς περιμένουμε πώς και πώς για να πραγματοποιήσουμε μία τριήμερη εκδρομή για να ξεφύγουμε από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, να ξεκουραστούμε και να αλλάξουμε παραστάσεις. Ευκαιρία για απόδραση, λοιπόν, σε πανέμορφους προορισμούς, επιλέγοντας είτε ένα νησί είτε κάποιο ορεινό χωριό για τις διακοπές μας!   

Αρναία: Ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας

Εμείς σας προτείνουμε τρεις υπέροχες ιδέες για να περάσετε ένα αξέχαστο τριήμερο, είτε επιλέξετε να ταξιδέψετε μόνοι σας ή με παρέα!

Διακοπές με τον σκύλο μας στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας


Τριήμερη εκδρομή στη Σκύρο

Το νησί της Σκύρου αποτελεί μία άψογη επιλογή για ένα μοναδικό τριήμερο. Τη χαρακτηρίζει η αυθεντικότητα, η άγρια ομορφιά και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Μαγευτείτε από τους πράσινους λόφους, τα βραχώδη τοπία, τις παραλίες και τις θαλάσσιες σπηλιές στην περιοχή Natura. Περιηγηθείτε στη Χώρα της Σκύρου και κάντε τη βόλτα σας στα γραφικά σοκάκια με τα ολόλευκα σπίτια και θαυμάστε από κοντά τα καλτερίμια και τα μουσεία που αναδεικνύουν χαρακτηριστικά την αρχοντιά και την Ιστορία αυτού του μοναδικού τόπου. 

Τέλος, μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα υπέροχα τοπικά προϊόντα του νησιού, τα οποία θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία. Απολαύστε οπωσδήποτε αυθεντική Σκυριανή αστακομακαρονάδα, τεροπιτάρι (γίνεται με τραχανά, ρύζι και μυζήθρα) και κοκκινιστό κατσικάκι με ρύζι.

Οι επιλογές για διαμονή στη Σκύρο ποικίλλουν, ανάλογα με τα γούστα και τα βάλαντια.

Για να φτάσετε στη Σκύρο από την ηπειρωτική Ελλάδα πρέπει να προσεγγίσετε το λιμάνι της Κύμης στη βόρεια Εύβοια. Η Κύμη απέχει γύρω στις 2,5-3 ώρες οδικώς από την Αθήνα. Στο λιμάνι μπορείτε να πάτε και με ΚΤΕΛ, τα οποία αναχωρούν καθημερινά.

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

Τριήμερο στο Ναύπλιο

Μία πολύ ωραία πρόταση για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου είναι το Ναύπλιο, το οποίο βρίσκεται μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα και αποτελεί πόλη «κόσµηµα» του νομού Αργολίδας. Είναι γραφικό, ροµαντικό και το χαρακτηρίζει η βαθιά Ιστορία του. Ανεβείτε τα σκαλιά με προορισμό το ξακουστό Παλαµήδι και αφεθείτε στη σαγηνευτική θέα προς την πόλη και τον Αργολικό. Περπατήστε γύρω από το Κάστρο και συνεχίστε τη βόλτα σας κατά μήκος της Παραλιακής, µε το Μπούρτζι να μαγνητίζει τα βλέμματά σας. Προμηθευτείτε υπέροχα προϊόντα από τα μαγαζάκια που βρίσκονται στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης και κάντε μία ρομαντική βαρκάδα στο Μπούρτζι, με τα βαρκάκια που ναχωρούν κάθε μισή ώρα.

Ελάτη: Τριήμερη εκδρομή στο πανέμορφο ορεινό χωριό των Τρικάλων

Απολαύστε την τοπική ελληνική κουζίνα με αρβανίτικες πινελιές και μην αμελήσετε να δοκιμάσετε πολίτικη σαλάτα με σελινόριζα, παστό χοιρινό με αβγά, λουκάνικο με πράσο, τυροπιτάρι, συκωταριά στα κάρβουνα, λεμονάτο αρνάκι και σπιτικά ντολμαδάκια.

Οι επιλογές για διαμονή στο Ναύπλιο είναι πάρα πολλές, ανάλογα με τα γούστα και τα βάλαντια. Θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια και φυσικά πανέμορφους ξενώνες.

Στο Ναύπλιο μπορείτε να πάτε οδικώς, ακολουθώντας την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου (145 χλµ.). Εναλλακτικά, µε ΚΤΕΛ.

Δημητσάνα: Σαββατοκύριακο στο πιο δημοφιλές χωριό της ορεινής Αρκαδίας


25η Μαρτίου στην Ορεινή Αρκαδία

Η Ορεινή Αρκαδία είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, όπου οι επισκέπτες εκτός από τις κλασικές επιλογές μπορούν να απολαύσουν πιο εναλλακτικές διακοπές, καθώς η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για πολλές αθλητικές δραστηριότητες, από πεζοπορία μέχρι rafting.

Περτούλι: Ταξίδι στον παραμυθένιο ορεινό παράδεισο των Τρικάλων

Τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας που αξίζει να επισκεφθείτε

Εάν θέλετε να απολαύσετε τη φύση, τις τοπικές γεύσεις, τη ζεστή φιλοξενία και να δείτε υπέροχα αξιοθεάτα, κάπου πιο... ορεινά, τότε σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα παραδοσιακά χωριά της ορεινής Αρκαδίας:

  • Δημητσάνα
  • Βυτίνα
  • Χρυσοβίτσι
  • Καρύταινα
  • Λαγκάδια
  • Στεμνίτσα
  • Ελάτη
  • Καστανίτσα
  • Ελληνικό
  • Κοσμάς

Δοκιμάστε οπωσδήποτε μοσχαράκι στιφάδο, αρνί πουγκί, τυροπιτάρι, κόκορα με χυλοπίτες, αγριογούρουνο στον φούρνο με κονιάκ, αρνάκι λαδορίγανη, χορτόπιτα ψημένη στον ξυλόφουρνο και παστό χοιρινό με αυγά.

Οι επιλογές για διαμονή στην Ορεινή Αρκαδία ποικίλλουν, απλώς φροντίστε να κλείσετε σύντομα το δωμάτιο, το ξενοδοχείο ή τον ξενώνα που επιθυμείτε, λόγω της υψηλής ζήτησης.

Αγόριανη: Εκδρομή στο αλπικό χωριό του Παρνασσού!

Η απόσταση κατά προσέγγιση για τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας είναι στα 200 χιλιόμετρα. Οδηγήστε στην εθνική οδό Αθηνών-Τριπόλεως και λίγα χιλιόμετρα μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου στρίψτε δεξιά για Μαντινεία, Λεβίδι και Βυτίνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top