Αγόριανη: Εκδρομή στο αλπικό χωριό του Παρνασσού!

2,5 ώρες από την Αθήνα ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας

Σαν από παραμύθι: Βόλτα στη χιονισμένη Αγόριανη / βίντεο Star

Θέλετε να αποδράσετε ένα Σαββατοκύριακο, να ζήσετε χαλαρές στιγμές σε μία από τις πιο γραφικές πλατείες της Ελλάδας και να απολαύσετε τοπικά εδέσματα σε παραδοσιακά ταβερνάκια μέσα στη φύση και τα τρεχούμενα νερά; Τότε σας προτείνουμε τη χαλαρή εναλλακτική πρόταση που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Παρνασσού και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την τουριστική Αράχωβα: Μία εκδρομή στην Αγόριανη.

Ορεινή Ναυπακτία: Road trip μέσα σε έλατα, καταρράκτες και γραφικά χωριά

Η Αγόριανη (ή Επτάλοφος, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, λόγω του ότι τα σπίτια στον οικισμό είναι χτισμένα πάνω σε επτά πράσινους λόφους) και η Κάτω Αγόριανη είναι δύο πανέμορφα ορεινά χωριά και αποτελούν αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς, ενώ απέχουν περίπου 2,3 ώρες από την Αθήνα.

Πετρόχτιστοι ξενώνες, αναμμένα τζάκια και πλακόστρωτα στενά που περιμένουν να τα ανακαλύψετε, μεσα σε πράσινα έλατα και τον πεντακάθαρο βουνίσιο αέρα. Αυτό να περιμένετε από τον πανέμορφο και ιδιαίτερο αυτόν τόπο.

Τι να κάνετε στην Αγόριανη

  • Εξερευνήστε την Επτάλοφο (Αγόριανη), τον υπέροχο οικισμό που βρίσκεται σε ένα πυκνό δάσος από έλατα, ανάμεσα σε δροσερά τρεχούμενα νερά. Ανεβείτε στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και απολαύστε τη θέα σε ολόκληρο το χωριό, κάντε τη βόλτα σας και ψωνίστε στα υπέροχα μαγαζάκια που θα βρείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια

  • Επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο Επταλόφου, το οποίο είναι γεμάτο ηθογραφικούς θησαυρούς που αποκαλύπτουν πολλά για την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής
  • Κάντε μία βόλτα στον θεαματικό καταρράκτη του χωριού που δημιουργείται από τον Αγοριανίτη ποταμό και βγάλτε selfies μέσα στην καταπράσινη φύση

  • Κάντε μία βόλτα στην Κάτω Αγόριανη, τον κουκλίστικο οικισμό χτισμένο στους πρόποδες του Παρνασσού μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και πιείτε τον καφέ σας στη μικρή πλατεία του χωριού. Ενδιαφέρον έχει και το μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε προτού συνεχίσετε την πειρήγησή σας στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια
  • Τέλος εάν σας αρέσει η πεζοπορία και είστε λάτρεις των χειμερινών δραστηριοτήτων, τότε εκτός από το να επισκεφθείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, θα βρείτε ακόμη να κάνετε πολλές δραστηριότητες, οι οποίες θα γεμίσουν ευχάριστα τον χρόνο σας.

4+1 γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα για αξέχαστες διήμερες αποδράσεις!

Διαμονή και φαγητό στην Αγόριανη

Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, γι' αυτό θα πρέπει να κλείσετε από νωρίς το κατάλυμα για τις διακοπές σας. Υπέροχοι ξύλινοι ξενώνες με τζάκι, και παραδοσιακά δωμάτια περιμένουν να σας φιλοξενήσουν, προσφέροντάς σας την ιδανική διαμοπή για τις διακοπές σας!

Η περιοχή διαθέτει πλούσια γαστρονομία, καθώς και ποικιλία σε τοπικά προϊόντα, όπως: μέλι, βότανα, γλυκά του κουταλιού και μανιτάρια του δάσους. Δοκιμάστε καλομαγειρεμένο κότσι με μακαρόνια και τα εξαιρετικά χοιρινά παϊδάκια, μανιταρόσουπα, χειροποίητες πίτες, χωριάτικο λουκάνικο και μοσχαράκι κοκκινιστό.

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

Πώς θα πάτε στην Επτάλοφο

Από Αθήνα: Η Επτάλοφος απέχει 198 χλμ από την Αθήνα, και το ταξίδι με αυτοκίνητο διαρκεί 2 ώρες, ακολουθώντας την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας μέχρι την έξοδο για Κάστρο. Στη συνέχεια οδηγείτε με κατεύθυνση τη Λιβαδειά και περνώντας μέσα από την Αράχωβα και το Λιβάδι φθάνετε στην Επτάλοφο.  Εναλλακτικά ακολουθώντας την διαδρομή προς κάτω Τιθορέα, Πολύδροσο, φθάνετε στην Επτάλοφο. 

Από Θεσσαλονίκη: Η Επτάλοφος απέχει 347 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και το ταξίδι με αυτοκίνητο διαρκεί περίπου 4 ώρες. Η προτεινόμενη διαδρομή είναι να επιλέξετε την έξοδο για Μπράλο μετά τη Λαμία και κατόπιν να ακολουθήσετε τη διαδρομή προς Γραβιά, Επτάλοφο.

Από Πάτρα: Η Επτάλοφος απέχει 161 χλμ. από την Πάτρα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες. Αφού περάσετε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι προς Γαλαξείδι, Ιτέα, Δελφούς, Αράχωβα, Λιβάδι και στη συνέχεια Ετπάλοφος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top