Βόλος: Με εγκεφαλίτιδα 16χρονη μαθήτρια - Όλα ξεκίνησαν από μία ίωση

Είχε πονοκέφαλο και παρουσίασε κενά μνήμης

Βόλος: Με εγκεφαλίτιδα 16χρονη μαθήτρια στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται εδώ κι έναν μήνα μια 16χρονη μαθήτρια από τον Βόλο. Το κορίτσι διαγνώσθηκε με εγκεφαλίτιδα, χωρίς να αντιμετωπίζει θέματα υγείας ως τότε. 

Μία ίωση στάθηκε αφορμή να εκδηλωθεί αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο προκάλεσε την εγκεφαλίτιδα, σύμφωνα με το taxydromos.gr. Όλα ξεκίνησαν εντελώς ξαφνικά, όταν το παιδί, γυρνώντας μια μέρα από το σχολείο, άρχισε να  παραπονιέται για αφόρητους πονοκεφάλους, ενώ σταδιακά παρουσίασε κενά μνήμης. Οι γονείς της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Βόλου, όπου μετά από σειρά εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι η 16χρονη έχει προσβληθεί από εγκεφαλίτιδα.

Η οικογένειά της παραμένει στο πλευρό της, αναμένοντας μια ευχάριστη εξέλιξη για την υγεία της.  Τις τελευταίες μέρες, η 16χρονη έχει επαφή με το περιβάλλον και αντιδρά σε διάφορα ερεθίσματα, οι γιατροί όμως λένε ότι ο δρόμος για την αποκατάσταση και πλήρη λειτουργία του οργανισμού της είναι ακόμη πολύ μακρύς.

Οι γονείς είναι άνεργοι και τα έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια τεράστια. Το σχολείο της 16χρονης ανέλαβε πρωτοβουλία για να βοηθήσει συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό για τη στήριξη της οικογένειας.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top