Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν φραστικά στον Στέφανο Κασσελάκη

Επεισόδια σε συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας

Η στιγμή της φραστικής επίθεσης στον Στέφανο Κασσελάκη/ βίντεο thestival.gr

Ένταση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Κυριακης 10/3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της ομοφοβίας, με αφορμή την επίθεση σε βάρος δύο τρανς ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους, το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, λεκτική επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς έμπαινε στο «Ολύμπιον», για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thestival.gr τη στιγμή που έμπαινε στον κινηματογράφο, άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα κινήθηκαν προς το μέρος του και φώναξαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών.

Λίγη ώρα αργότερα, μερικά μέτρα πιο μακριά, αστυνομικός που στεκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων με κράνος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και για προληπτικούς λόγους ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το χρονικό της ομοφοβικής επίθεσης

Ολα ξεκίνησαν στις 22:30 το Σάββατο, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε λεκτικά σε δύο τρανς άτομα, ηλικίας 21 ετών, τα οποία βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους. Φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, οι δύο νεαροί μπήκαν σε κατάστημα εστίασης της περιοχής, προκειμένου να προστατευτούν.

Θεσσαλονίκη: Ομαδική επίθεση σε δύο τρανς στην πλατεία Αριστοτέλους


«Μόλις δεχθήκαμε προσωπική επίθεση εγώ και η φίλη μου στη Σαλονίκη στην Αριστοτέλους από 400 άτομα. Μη με πληγώνετε στη Θεσσαλονίκη αλήθεια. Τόσος κόσμος που απλά θα μπορούσε να ειχε αντιδράσει και δεν έκανε τίποτα παρόλα αυτά μας χλευάζανε».


Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες προχώρησαν σε 25 προσαγωγές υπόπτων. Από τους προσαχθέντες οι 21 συνελήφθησαν, εκ των οποίων 10 ανήλικοι.


Τα κόμματα καταδίκασαν την ομοφοβική επίθεση


«Θλίψη και οργή προκαλεί η επίθεση με στοιχεία λιντσαρίσματος σε δύο συνανθρώπους μας στη Θεσσαλονίκη, επειδή απλώς έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο κοινωνικός εκφασισμός δεν πρόκειται να γίνει ανεκτός», αναφέρει σε ανάρτηση του o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Αποτροπιασμός», σημειώνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία «ανέβασε» το βίντεο από «τη χθεσινή επίθεση της μάζας εναντίον δύο τρανς ατόμων, στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top