Η κακοκαιρία «Δωροθέα» καταφθάνει: Πρόγνωση Κολυδά για Πέμπτη - Παρασκευή

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την Πέμπτη

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 28.2.2024 από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Δωροθέα» βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης αλλά και για ολόκληρη την Παρασκευή με έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες. 

Στη νέα αυτή κακοκαιρία αναφέρθηκε αναλυτικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο Θοδωρής Κολυδάς. Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περιέγραψε όσα θα δούμε από τον καιρό τα επόμενα 24ωρα. 

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για την κακοκαιρία «Δωροθέα»

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΩΡΟΘΕΑ "DOROTHEA"

Το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται αύριο στη Κεντρική Μεσόγειο , έχει ονομαστεί #Dorothea από το Group Κεντρικής Μεοσογείου της #Eumetnet.

Το σύστημα αυτό θα αρχίζει να επηρεάζει και τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή με βροχές , καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Πάντως η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά», έγραψε. 

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές με βροχές σε όλη τη χώρα

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη και την Παρασκευή

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-02-2024

Στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα είναι πιθανώς ισχυρά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στα νότια πελάγη από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 19 με 20 και κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία «Δωροθέα» έρχεται στην Ελλάδα την Πέμπτη.
Βροχερός καιρός στην Αθήνα / Eurokinissi

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-03-2024

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. Τη νύχτα θα σημειωθούν εκ νέου βροχές στα νησιά του Ιονίου.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Καιρός: Έρχεται τριήμερη κακοκαιρία με καταρρακτώδεις βροχές

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top